анемия

Анемията повишава риска от бъбречна недостатъчност

Анемията във всичките и форми е много широко разпространено хематологично състояние. Милиони хора по света страдат от тежките симптоми на анемия. Ако не се предприемат своевременни мерки срещу заболяването има опасност от поява на сериозни усложнения. Наскоро публикувано проучване сочи, че нелекуваната анемия може да доведе до бъбречна недостатъчност.

Връзка между анемия и бъбречна недостатъчност

Анемията е заболяване, което, оставено нелекувано, прогресира и състоянието на болния постепенно се влошава. Ниските нива на еритроцити и ниския хемоглобин, наблюдавани при анемия, възпрепятстват правилното пренасяне на кислород към клетките и органите на тялото и влошават тяхната функционалност. Учени от Университета в Сан Диего (САЩ) са установили, че анемията значително повишава риска от поява на бъбречна недостатъчност, тъй като бъбреците са сред най-чувствителните и разчитащи на обилно снабдяване с кислород органи.

Това откритие е доказано с 24-месечно проучване на близо 2 хиляди пациенти, хоспитализирани поради бъбречни проблеми. Повече от половината от тях били диагностицирани и с нисък хемоглобин – под 110 г/литър кръв. Установено било, че най-тежки били бъбречните усложнения при пациентите, които страдат от хронична анемия, но не са предприемали мерки срещу нея.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Лечението на пациентите било насочено основно към повишаване на хемоглобина им. Хемоглобинът е основен компонент в структурата на еритроцитите и е отговорен за това кислородът от вдишания въздух да бъде свързан, пренесен и отдаден за нуждите на всяка клетка в тялото.
Това, което учените установили, е че повишаването на хемоглобина значително увеличава шансовете на хората с анемия да преодолеят усложненията й, включително увреждане на бъбреците. Над 70% от пациентите били излекувани напълно.

За да не се стигне до усложнения на анемията

Успешното лекуване на всяко заболяване е от водещо значение за избягване на усложненията, които то би могло да предизвика. Това важи в пълна сила за анемията. Навременните мерки за справяне с ниския хемоглобин и ниските еритроцити в случая осигуряват преодоляване на заболяването, а в допълнение биха могли и буквално да спасят живота на страдащия.

За да осигурим възможност на всеки пациент да преодолее коварната анемия ще предложим средство, с което това може да стане успешно и напълно безопасно. Фоливит Феро/Folivit® Fero е изцяло природен продукт, съдържащ научно обоснована комбинация от трите най-важни за кръвообразуването съставки – желязо, фолиева киселина и витамин В12. Комбинираният ефект от тези три съставки осигурява повишаване на хемоглобина и нормализиране нивото на еритроцитите в кръвта. Благодарение на това приемът на Фоливит Феро при анемия е достатъчен за справяне с нея и избягване на тежките й усложнения.

borola

Сподели:
Scroll to Top