Симптоми на анемия

симптоми на анемия

симптоми на анемияАнемията, както и всяко друго заболяване, носи най-малко вреди за организма тогава, когато се открие навреме. Имайки предвид, че поразява изключително много хора, от съществена важност е всеки да успее да усети знаците, които тя дава. Затова ще представим основните и скритите симптоми на анемия, както и един безопасен продукт, който доказано ще помогне ако сте засегнати от нея.

Кои са основните симптоми на анемия?

За развитие на анемия се говори в случаите, когато се установи намаляване на нормалния брой еритроцити (червени кръвни клетки) в кръвта или намалено количество хемоглобин в тях. Основните симптоми и оплаквания при анемия са следствие именно от измененията в състава на кръвта и влошеното транспортиране на кислород в тялото.

Обща отпадналост, лесно и бързо настъпване на умора

Това е първият признак, по който може да се съди, че е налице развитие на анемия. Намалените нива на хемоглобин и еритроцити влошават снабдяването на клетките с кислород, те изпълняват по-трудно и бавно дейсността си, а това се отразява на целия организъм.

Бледост на кожата

Пониженото количество на червените кръвни клетки води до изчезване на естествената руменина на кожата, тя изсветлява и бледнее, особено забележимо по лицето. Това е най-ясната външна проява на анемия.

Главоболие, трудно съсредоточаване, световъртеж

Това е друга група от оплаквания, засягащи хората с анемия.
Характерно е, че изявата на изброените симптоми зависи от особеностите на анемията.
При остра анемия, предизвикана от силна кръвозагуба, симптомите се проявяват отчетливо и се усещат много бързо.
При хронична анемия организмът постепенно се адаптира към понижените нива на еритроцитите и хемоглобина и симптомите на заболяването се усещат по-бавно.
При някои пациенти се наблюдават и нетолкова характерни за анемията прояви, които обаче не бива да се подценяват.

Скрити симптоми на анемия

Според причината, довела до развитие на заболяването се наблюдават следните по-особени състояния:
– мравучкане в областта на крайниците (парестезии)
– косопад
– атрофии и възпаления на лигавиците по тялото, като най-често се възпалява езикът
– отделяне на мазни изпражнения
– необясним „глад“ за продукти като пясък, тебешир и др.
Характерните и скритите симптоми на анемия трябва да се разглеждат сериозно и да насочат към преглед при специалист за овладяване на състоянието и избягване на усложненията му.

Комплексен продукт, подпомагащ преодоляването на анемията

Основната причина за развитие на анемия е свързана с дефицит на желязо, фолиева киселина или витамин B12 в организма. Възстановяването на баланса на тези съединения в тялото е най-краткият път към излекуване на засегнатите от това заболяване.
Комплексният продукт Фоливит Феро предлага комбинация от оптимални количества желязо, фолиева киселина и витамин B12. Фоливит Феро е напълно безвреден и ефективен при анемия и приемът му се препоръчва от много водещи специалисти.

borola
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x