симптоми на анемия

Симптоми на анемия

Анемията, както и всяко друго заболяване, носи най-малко вреди за организма тогава, когато се открие навреме. Имайки предвид, че поразява изключително много хора, от съществена важност е всеки да успее да усети знаците, които тя дава. Затова ще представим основните и скритите симптоми на анемия, както и един безопасен продукт, който доказано ще помогне ако сте засегнати от нея.

Кои са основните симптоми на анемия?

За развитие на анемия се говори в случаите, когато се установи намаляване на нормалния брой еритроцити (червени кръвни клетки) в кръвта или намалено количество хемоглобин в тях. Основните симптоми и оплаквания при анемия са следствие именно от измененията в състава на кръвта и влошеното транспортиране на кислород в тялото.

Обща отпадналост, лесно и бързо настъпване на умора

Това е първият признак, по който може да се съди, че е налице развитие на анемия. Намалените нива на хемоглобин и еритроцити влошават снабдяването на клетките с кислород, те изпълняват по-трудно и бавно дейсността си, а това се отразява на целия организъм.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Бледост на кожата

Пониженото количество на червените кръвни клетки води до изчезване на естествената руменина на кожата, тя изсветлява и бледнее, особено забележимо по лицето. Това е най-ясната външна проява на анемия.

Главоболие, трудно съсредоточаване, световъртеж

Това е друга група от оплаквания, засягащи хората с анемия.
Характерно е, че изявата на изброените симптоми зависи от особеностите на анемията.
При остра анемия, предизвикана от силна кръвозагуба, симптомите се проявяват отчетливо и се усещат много бързо.
При хронична анемия организмът постепенно се адаптира към понижените нива на еритроцитите и хемоглобина и симптомите на заболяването се усещат по-бавно.
При някои пациенти се наблюдават и нетолкова характерни за анемията прояви, които обаче не бива да се подценяват.

Скрити симптоми на анемия

Според причината, довела до развитие на заболяването се наблюдават следните по-особени състояния:
– мравучкане в областта на крайниците (парестезии)
– косопад
– атрофии и възпаления на лигавиците по тялото, като най-често се възпалява езикът
– отделяне на мазни изпражнения
– необясним “глад” за продукти като пясък, тебешир и др.
Характерните и скритите симптоми на анемия трябва да се разглеждат сериозно и да насочат към преглед при специалист за овладяване на състоянието и избягване на усложненията му.

Комплексен продукт, подпомагащ преодоляването на анемията

Основната причина за развитие на анемия е свързана с дефицит на желязо, фолиева киселина или витамин B12 в организма. Възстановяването на баланса на тези съединения в тялото е най-краткият път към излекуване на засегнатите от това заболяване.
Комплексният продукт Фоливит Феро предлага комбинация от оптимални количества желязо, фолиева киселина и витамин B12. Фоливит Феро е напълно безвреден и ефективен при анемия и приемът му се препоръчва от много водещи специалисти.

borola

Сподели:
Scroll to Top