анемия

Въпроси, свързани с анемията, за които досега не сте се замисляли?

Анемията е едно от най-разпространените заболявания, особено сред представителките на нежния пол. Изписани са хиляди материали по темата какво представлява и на какво се дължи тя, затова няма да влизаме в подробности по тези въпроси. Ще се спрем обаче на няколко от по-рядко засяганите от тях, за които може би досега не сте се замисляли.

Симптомите на анемия могат да се объркат с тези на силна преумора. Как да разграничите двете състояния?

Истината е, че никой от нас не може сам да определи дали има анемия или е просто изморен. Симптомите на анемията са много сходни с тези на преумората – трудности с концентрацията и вниманието, обща физическа слабост и др. Ако обаче тези усещания продължат дълго време е необходимо да се посети лекар. Освен това, за да се разграничи анемията от преумората е нужно да се направи изследване за стойностите на хемоглобин в кръвта.

При какви стойности на хемоглобин можем да говорим за наличие на анемия?

Експертите използват стандартите на Световната здравна организация, според които показателите под 130 гр/л за мъжете и 120 гр/л за жените сигнализират за наличие на анемия.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Какво е качеството на живот на хората, засегнати от нея?

Анемията е състояние което значително влошава качеството на живот на засегнатите пациенти.

Как успешно можем да преодолеем анемията?

Според медицинските специалисти не всички средства, които се използват при анемия са ефективни и безвредни за организма. Доказано природно средство срещу различни видове анемии е Фоливит Феро. Той съдържа оптимални количества съставки, необходими за преодоляване на анемия – желязо, фолиева киселина и витамин В12. Активните съставки на Фоливит Феро участват пряко в кръвообразуването и взаимно допълват ефектите си.

borola

Сподели:
Scroll to Top