Бледост на кожата

Бледост на кожата – знак за анемия

Коя жена не иска да има красива кожа с лека руменина, говореща за отличното й здравословно състояние. Понякога обаче без дори да сме прибягвали до употребата на козметични продукти като прекалено светли пудра или фон дьо тен, тя губи този желан ефект. На какво може се дължи това?

Кожния цвят зависи от няколко основни фактора. В тях влизат кожна дебелина, количеството на кръвта и меланина в нея. Бледостта е възможно да засегне областта около долните клепачи, дланите, ноктите, езика, устната кухина. Според някои специалисти, ако кожата около очите е бледа, това най-вероятно означава, че човекът страда от анемия. В други случаи бледостта може да бъде признак за емоции като силен страх например.

В много случаи бледостта върви ръка за ръка с други симптоми на анемия, като варира според нейния вид.

При тежката анемия, бледостта е съчетана със задух, учестен ритъм на сърцето, високо или ниско кръвно налягане, припадъци, отсъстващ или нередовен месечен цикъл.
Хроничната анемия се характеризира с бавно развитие, като е придружена освен от избледняване на кожата и от чувство за умора, както и от повишена чувствителност към студа. Хроничната анемия се характеризира и със силна менструация, както и с изтичане на малко количество кръв непосредствено след процеса на дефекация.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Анемията се диагностицира чрез извършването на пълна кръвна картина, която задължително се прави по време на годишните профилактични прегледи. След като бъде установена анемия е необходимо да се потърси помощ от хематолог, който трябва да назначи изследвания, целящи уточняване на вида на анемията.

Подходящо средство за повлияване на различни видове анемии е природният продукт на фирма Борола – Фоливит Феро. Фоливит Феро е отлично хематологично средство против анемия, което подпомага формирането на еритроцитите и борбата със заболяването. Фоливит Феро е особено подходящ за прием и в периода преди настъпването на бременността както и по време на нея.
Преодолявайки анемията, Фоливит Феро възвръща руменината на бузите и здравословния вид на лицето Ви.

borola

Сподели:
Scroll to Top