пъпна кръв

Пъпна кръв – дава надежда за живот!

Бременните жени трябва да имат предвид, че даряването на пъпна кръв може да спаси животи. На това обръщат внимание експерти в областта на клетъчната терапия. Разберете първи най-важното по темата в следващите редове!

Даряване на пъпна кръв – свещено дело, което дарява живот

„Въпросната кръв се събира както от пъпната връв, така и от плацентата. Това се случва само и единствено след раждане на здраво бебе“, уточнява Фабио Триоло. Той е директор на лабораториите към Центъра за клетъчна терапия на Центъра по здравни науки към Тексаския университет в Хюстън.

Триоло подчертава, че кръвта от пъпна връв е от ключово значение за лечението на пациенти със сериозни кръвни проблеми и заболявания. Примери за такива са левкемия, лимфом и сърповидно-клетъчна анемия. „Всички тези пациенти се нуждаят от трансплантация на стволови клетки, за да продължат да живеят. А кръвта от пъпна връв съдържа милиарди мощни стволови клетки“, казва експертът.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Триоло, както и много други негови колеги, задълбочено изследват възможността за терапевтично приложение на кръв от пъпна връв не само при болести на кръвта, а и при други болести с лоша прогноза и висока смъртност. Такива са церебрална парализа и вродено заболяване на диафрагмата.

Специалистите информират, че намирането на подходящи донори е огромно предизвикателство

Причината – донорството не е достатъчно развито.

Ето защо експертите приканват бременните, на които им предстои раждане, да дарят пъпната кръв и да подпомогнат мечтата за живот на много хора.

Естествено има някои ограничения.

Триоло отбелязва, че не всички бъдещи родилки отговарят на условията за даряване на кръв от пъпна връв. Едни от основните критерии за подбор са жената да е в добро здравословно състояние, да не е носител на инфекциозни заболявания. И още – да не страда от злокачествени болести и полово преносими инфекции. Да не е претърпяла трансплантация предходните 12 месеца и да не е с многоплодна бременност.

Освен пъпна кръв при по-лека форма на сърповидно-клетъчна анемия може да помогне и едно доказано хематологично средство

Фоливит Феро / Folivit® Fero е изцяло природен продукт с благоприятен ефект върху кръвообразуването (хемопоезата). Формулата съдържа трите най-важни съставки, необходими за образуването на червените кръвни телца и хемоглобин. Всяка течна капсула осигурява на организма желязо 15 мг (като железен фумарат 45.60 мг), фолиева киселина 400 мкг и 9 мкг витамин В12.

Съставките допълват и взаимно усилват ефекта си. В резултат активират и стимулират производството, деленето и узряването на еритроцитите и подпомагат синтеза на основния белтък в тях.

Продуктът няма противопоказания и не предизвиква странични ефекти. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Дозировката е по 1 течна капсула дневно, след хранене. При бременност или планиране на такава приемът започва още при планиране на бременността и продължава три месеца след раждането.

borola

Сподели:
Scroll to Top