анемия в трети триместър

Анемия в трети триместър – най-важното по темата

Развитието на анемия в трети триместър от бременността е опасно, защото този период е особено рисков за преждевременно раждане и други сериозни здравословни усложнения. Анемията е състояние, при което в организма няма достатъчно на брой или достатъчно здрави червени кръвни клетки, които да транспортират кислород до всички жизненоважни органи и тъкани. Малокръвието е често разпространено сред бременните жени. Изисква своевременно овладяване, за да се предотврати преждевременно раждане, ниско тегло при раждане или по-дълъг болничен престой след раждането.

Рискове при анемия в последния триместър

Въпреки че анемията е често срещана сред бременните жени, не бива да подценяваме състоянието. Ако не се овладее своевременно, малокръвието в този деликатен период от живота на жената крие риск от сериозни усложнения. Проучване от 2017 г. открива, че тежката анемия през третия триместър е свързана с по-дълъг болничен престой след раждане. Изследователите установяват, че добавките с желязо или други лечения за анемия ефективно предотвратяват този риск.
Анемията в трети триместър може да се окаже по-трудна за лечение и според изследване от 2019 г. е особено рискова за:

  • преждевременно раждане (преди 37-а седмица)
  • ниско тегло при раждане
  • бебета, които са малки за гестационната си възраст
  • следродилна депресия
  • повишен риск от неонатална смърт

Причини за анемия в трети триместър

Анемията често се диагностицира по време на рутинните кръвни изследвания. Ако вашият лекар подозира, че имате анемия, той може да назначи кръвен тест, за да провери дали имате нисък брой червени кръвни клетки, в който и да е момент от бременността, включително третия триместър.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

По време на бременност тялото работи усилено, за да изхрани майката и плода. За да получи достатъчно хранителни вещества за бебето, обемът на кръвта се увеличава с около 20% до 30%. При това обемът на плазмата нараства повече от обема на червените кръвни клетки. Резултатът е по-нисък общ процент на еритроцити. Друга причина за анемия при бременни жени са ниските нива на желязо, фолиева киселина или витамин В12. Тези дефицити може да са причинени от недостиг на хранителни вещества в диетата или проблеми с усвояването им в организма.

Природно решение срещу анемия за бременни

На първо място е важно бременните жени да се уверят, че се придържат към балансирана диета, богата на необходимите хранителни вещества за износване на плода. Тъй като тази стъпка невинаги е достатъчна, специалистите у нас препоръчват на бъдещите родилки да заложат на Фоливит Феро / Folivit® Fero. Всяка капсула от този природен продукт доставя на организма 15 мг желязо (като железен фумарат 45.60 мг). В допълнение натуралното средство снабдява бъдещите родилки с нужните дневни количества фолиева киселина (400 мкг) и витамин В12 (9 мкг). Тези две вещества са необходими за образуването на червените кръвни телца и хемоглобин.

Природната комбинация е напълно безопасна и има отлична поносимост. Дозира се по 1 течна капсула дневно, след хранене. При бременност приемът е удачно да продължи 3 месеца след раждането.

borola

Сподели:
Scroll to Top