желязодефицитна анемия-справяне с проблема

Желязодефицитна анемия – нетрадиционни начини за справяне с проблема

В днешно време има редица нетипични методи, които дават положителни резултати при лечение на желязодефицитна анемия. Разберете кои са те и как да повишите тяхната ефективност.

Интересни стратегии за овладяване на желязодефицитна анемия

Хидротерапия

Водната терапия повлиява много добре страдащите от желязодефицитна анемия. Причината е, че водата стимулира циркулацията на кръвта и в резултат на това производството на еритроцити (червени кръвни телца). Процедурите, които са от полза за пациентите, са банята с хладка вода на крака и ръце и банята със студена вода на гърдите и гърба. Важно е да се отбележи, че хората с анемия трудно понасят ниските температури и трябва да са внимателни при вземането на студена вана.

Повече желязо от растителни източници

Болшинството от хората с желязодефицитна анемия смятат, че за да попълнят железните депа в организма, трябва да наблегнат на консумацията на червено месо. Излишъкът от животински протеини в диетата обаче може да доведе до проблеми с черния дроб и бъбреците. Ето защо специалистите препоръчват на страдащите да си набавят нужното желязо от растителни източници. Значително количество от незаменимия микроелемент се съдържа в зеленолистните зеленчуци, цвеклото, морковите, пиперът, зелето, доматите, кълновете, ядките и семената. Препоръчително е успоредно с тези зеленчуци да се приема витамин C, за да се увеличи усвояването на желязото. Най-добрите източници на този витамин са цитрусите, червените плодове, папаята, кивито, гуавата, шипката и магданозът.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Слънчеви бани

Излагането на слънце е един от най-приятните начини, който спомага за овладяване на желязодефицитна анемия. Причината е, че слънчевият витамин подобрява абсорбцията на желязо. За да си набавят необходимите нива от него, потърпевшите трябва да стоят под слънчевите лъчи около 10 минути, но без слънцезащитен крем.

Надеждното природно средство, което усилва положителния ефект на нетрадиционните методи в борбата с желязодефицитната анемия

Специалистите у нас препоръчват на хората с желязодефицитна анемия да повишат ефективността на предложените методи с помощта на Фоливит Феро/Folivit® Fero. Благодарение на оптималното количество желязо, което съдържа, това хематологично средство помага на засегнатите лесно да възстановят железните запаси в организма. Освен максимално количество от есенциалния минерал Фоливит Феро снабдява организма с нужното дневно количество фолиева киселина и витамин B12. В резултат приемащият си изгражда броня срещу основните видове анемия. Иновативните течни капсули, в които се предлагат активните съставки, гарантират по-бързото и цялостно усвояване, а оттам и по-мощния ефект. За постигане на оптимален резултат се препоръчва Фоливит Феро да се приема продължително време по 1 течна капсула дневно след хранене. Продуктът има отлична поносимост и е напълно безвреден.

borola

Сподели:
Scroll to Top