анемия билки

Срещу анемия – 4 билки, богати на желязо

При анемия е препоръчително да се приемат храни и билки, които са с богато съдържание на желязо. В тази статия научите кои са 4-те билки, имащи голямо положително въздействие върху здравето на хората с анемия.

Богати на желязо билки при анемия

1. Куркума – любителите на подправките сигурно знаят, че куркумата е наричана „златната билка“. Това наименование не идва само от цвета и, а и от това, че тя буквално е „чисто злато“ за здравето на организма. Куркумата има много положителни ефекти, като един от тях е, че е богата на желязо (19,1 мг), което я прави предпочитана добавка към много ястия за хора с анемия.

2. Канела – вкусната подправка има много ползи за здравето. Сред тях се нарежда намаляването на холестерола, поддържането на здравословно тегло и нормални нива на кръвна захар. Ефектът, който има при анемия също е много голям – канелата подобрява кръвообращението. В много домашни рецепти против железен дефицит ще срещнете канелата като незаменима добавка, която може ежедневно да използвате. Над 8 мг желязо – такова е съдържанието на ценния елемент в канелата. С широкото си приложение в кухнята, канелата може да бъде здравословното решение за повишаване на хемоглобина и разнообразяване на ежедневното ви меню.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

3. Магданоз – присъствието му в множество рецепти не е случайно. Магданозът подобрява функцията на имунната система и има благоприятно действие при анемия. Използвайте го като добавка към ястия и салати, но без термична обработка. Консумирането му в сурово състояние, често и в по-големи количества предпазва от редица заболявания.

4. Глухарче – да обърнем внимание на това чудно растение. За мнозина от нас, глухарчето не е типичната добавка към свежата салата. Но в това наглед малко растение, се крият големи здравословни ползи. Глухарчето се използва в народната медицина за лекуване на кашлица, болно гърло, възпаления от различно естество, екземи и др. Това, което трябва да знаем за него е, че има силен ефект при недостиг на желязо и можем да експериментираме с приготвянето му. Да не се ограничаваме само с пиенето на чай от глухарче – добавете листата му към салати, а корените му сварете.

При желязодефицитна анемия – още едно природно средство с доказан ефект

За нормално кръвообразуване при анемия, по време на бременност и кърмене, след кръводаряване или кръвозагуба, при хемороиди и хемодиализа, специалистите препоръчват приема на Фоливит Феро/Folivit® Fero. Мощната комбинация от съставки, участващи в образуването на кръвните клетки и повишаване на хемоглобина – желязо, витамин B12 и фолиева киселина, правят Фоливит Феро незаменимия естествен продукт, който е с доказано положително действие при продължителен прием. Фоливит Феро може да се приема в периода преди, по време на бременност, след раждане и по време на кърмене, като няма странични ефекти.

borola

Сподели:
Scroll to Top