анемия

Симптоми на анемия – овладейте ги по естествен начин!

Не подминавайте с лека ръка липсата на жизнена енергия и тонус, умората без видима причина и силната чувствителност към ниските температури, които напоследък изненадващо сковаха страната ни. Макар да ви се струват безобидни, тези симптоми могат да са индикация за сериозен проблем. Побързайте да си направите кръвни изследвания. Твърде възможно е резултатите да покажат, че имате понижен брой червени кръвни клетки (еритроцити) или намалено количество хемоглобин. А това означава, че сте развили анемия. Не изпадайте в паника при поставянето на тази диагноза. Малокръвието не се разглежда официално като заболяване. Счита се, че е симптоматично хематологично състояние. Ако страдате от анемия, дължаща се на недостиг на желязо или витамини, може да овладеете симптомите, като се придържате към следните препоръки.

Съвети за справяне със симптомите на анемия

Увеличете приема на желязо

Недостигът на желязо е най-честата причина за появата на анемия. Това е така наречената желязодефицитна анемия. Ако установите, че сте попаднали в нейната клопка, трябва да увеличите приема на желязо в организма си. Консумирайте храни, които са богати на този жизненоважен елемент, необходим за правилното кръвообразуване. Непременно включете в менюто си червено и бяло месо, морски дарове, зърнени храни, хляб, обогатен с желязо, ядки, бобови растения и тъмнозелени листни зеленчуци. Старайте се на трапезата ви да присъстват и продукти, богати на витамин С, които ще помогнат за усвояването на желязото в организма.

Приемайте витамини

Изключително лесно е да се получи дефицит на определени витамини в организма. Недостигът на витамин B9, наричан още фолиева киселина, и витамин B12 крие сериозен риск от развитие на анемия. Осигуряването на достатъчно количество от тези две вещества не само ще ви помогне да се справите със симптомите на малокръвие, но и ще улесни усвояването на желязото от организма. За да си набавите витамин B9 от храната, трябва редовно да консумирате зеленолистни зеленчуци, цитрусови плодове, бобови растения, цвекло и царевица. Витамин B12, пък ще откриете в рибата, морските дарове, яйцата, млечните и соевите продукти.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Фоливит Феро/Folivit® Fero за овладяване симптомите на анемия

Природният продукт Фоливит Феро е хематологично средство против анемия. Този изцяло природен продукт съдържа трите най-важни съставки, необходими за образуването на червените кръвни телца и хемоглобина – желязо, фолиева киселина и витамин В12. Активните съставки на Фоливит Феро участват пряко в кръвообразуването и взаимно допълват ефекта си. За максимален ефект Фоливит Феро се приема минимум 3 месеца по 1 течна капсула дневно след хранене.

borola

Сподели:
Scroll to Top