анемия-плодове

Най-добрите и вкусни плодове срещу анемия

Ако страдате от анемия, можете да разчитате на помощта на определени плодове, за да я преодолеете по-бързо и лесно. Разберете кои са те и непременно ги включете в ежедневното си меню.

Най-ефикасните плодове в борбата срещу анемия

Портокали и лимони

Както портокалите, така и лимоните са изключително полезни срещу анемия. Прекрасни източници на витамин С, те подпомагат усвояването на желязо в организма, което има незаменима роля за кръвотворните функции. Освен в сурово състояние могат да се консумират и под формата на сок, който изпит рано сутрин, ще даде енергиен тласък на деня.

Сливи

Други плодове, които са особено полезни при анемия, са сливите. Причината е, че съдържат голямо количество желязо, което спомага за повишаване на ниския хемоглобин. Препоръчително е да се ядат сурови, тъй като при термична обработка голяма част от незаменимия микроелемент се губи.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Ягоди

Ягодите не само са вкусни и ароматни, но и изключително полезни за хора с анемия. Освен че съдържат желязо и витамин С, те са богати на фолиева киселина (витамин В9), която има ключова роля в образуване на червените кръвни телца (еритроцитите).

Смокини

Тези екзотични плодове са сред даровете на есента, които са най-ефективни срещу анемия. Значителните количества желязо в състава им допринасят за запълване на железните депа в организма и компенсиране на железния дефицит.

Праскови

Обичаните мъхести плодове са ценни съюзници в борбата срещу анемия. Тайната на силата им се крие в голямото количество лесноусвоимо желязо от организма и в способността им да стимулират образуването на хемоглобин. Ползите от консумацията им обаче не спират дотук! Прасковите забавят стареенето на клетките и се използват като средство за детоксикация.

Ябълки

Консумацията на една ябълка на ден е сред изпитаните начини за справяне с анемия. Принос за това имат желязото и витамин C, които повишават количеството на еритроцитите.

Ценно допълнение към плодовете срещу анемия

За да усилите положителния ефект, който посочените плодове оказват срещу анемия, заложете на Фоливит Феро/Folivit® Fero. Това хематологично средство с научно доказана формула идва при вас директно от природната аптека. Благотворното му въздействие върху кръвообразуването се дължи на перфектната комбинация от трите най-важни естествени съставки, необходими за образуване на червените кръвни телца и хемоглобина – желязо, фолиева киселина и витамин B12. Пречистени и прецизно дозирани, те взаимно допълват ефекта си. Ефективността на активните вещества допълнително е повишена от иновативните течни капсули (Solucaps), които се разтварят бързо и започват да действат мигновено. Освен че е лесноусвоим, Фоливит Феро е напълно безопасен. Няма данни за странични ефекти дори при продължителна употреба. Има отлична поносимост и е икономически изгоден.

borola

Сподели:
Scroll to Top