червени кръвни телца

Червени кръвни телца – как да ги повишим при анемия?

Отчитането на червени кръвни телца под нормата е основен показател на кръвните изследвания, по който се диагностицира анемия. Пряко следствие от ниските нива на червени кръвни телца (еритроцити) е ниският хемоглобин – вторият най-важен показател, проследяван при съмнение за анемия. Това показва, че стимулирането на производството на еритроцити е водеща грижа при профилактика и лечение на анемия.

Червени кръвни телца

Същност. Еритроцитите съставляват най-многобройната група сред всички кръвни клетки. Те се образуват след сложна диференциация на стволови клетки от костния мозък, а процесът се означава като еритропоеза. Образуването на функционални червени кръвни телца е силно зависимо от нивата на желязо, фолиева киселина и витамин B12 в организма. При дефицит на тези продукти еритропоезата се блокира и се развива анемия.

Повишаване на еритроцитите при анемия. Както стана дума, основен симптом на анемия са ниските нива на червени кръвни телца. Повишаването им е от ключово значение за подобряване на общото състояние на организма. За целта трябва да се разчита на:

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро
  • прием на храни, богати на желязо (телешки и пилешки дреболии, бобови култури, спанак, магданоз)
  • прием на продукти, които подобряват усвояването на желязото (например витамин C)
  • избягване консумацията на продукти, които блокират абсорбцията на желязото (продукти, богати на калций, глутен, кофеин)
  • прием на продукти, които директно стимулират производството на червени кръвни телца (витамин B12, фолиева киселина и др.)

Комплексно решение за повишаване на еритроцитите при анемия

Трайно повишаване на червените кръвни телца може да се постигне с приема на Фоливит Феро/Folivit® Fero. Той съдържа рационална комбинация от трите най-важни за еритропоезата продукти – лесно усвоимо желязо, витамин B12 и фолиева киселина. Приемът на Фоливит Феро е удачно решение за допълващо лечение на трите основни форми на анемия, предизвиквани от траен дефицит на някой от тези 3 продукта. Фоливит Феро може спокойно да се приема в детска възраст, както и за овладяване на анемия при бременност. Продуктът е доказано безопасен при продължителен прием.

borola

Сподели:
Scroll to Top