лечение на анемия

Анемия – лечение. Основната цел при лечение на анемия

В клиничната практика се описват различни видове анемия. В някои случаи, например при желязодефицитна анемия, развитието на заболяването се дължи на липса на желязо в организма, вследствие на нерационално хранене. В други случаи, например при сърповидно-клетъчна анемия, пациентът унаследява заболяването по генетичен път от свой родител. Именно затова успешното лечение на анемия в различните й форми зависи от типа, тежестта на симптомите и причините за поява на заболяването.

Анемия – симптоми

Основните симптоми на анемия включват:

– отпадналост

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

– почти постоянна умора

– бледа кожа

– задух

– главоболие

– световъртеж

– слаба памет

Анемия – причини

Специалистите посочват 3 основни причини за анемия:

– кръвозагуба

– усилено разграждане на еритроцити в далака

– недостатъчно производство на нови зрели еритроцити

Общият ефект от тези 3 фактора е намаляване количеството кислород, което се пренася в организма и достига до отделните клетки.

Лечение на анемия – към какво да се придържате и как да го постигнете?

Лечението на анемия трябва да бъде насочено именно към повишаване възможността на еритроцитите да свързват и пренасят кислород. Затова трябва да се действа в една основна посока – стимулиране на кръвообразуването. Това се постига чрез повишаване на хемоглобина и поддържане на ефективна еритропоеза (образуване на еритроцити). В допълнение е необходимо и справяне с причините за поява на анемия.

За постигане на основната цел при лечението на анемия, а именно повишаване възможността на еритроцитите да свързват и пренасят кислород, се препоръчват следните мерки:

– разчитайте на здравословно хранене (всеки лекар и диетолог може да ви насочи към правилно хранене при анемия)

– приемайте оптимални дози витамин В12, фолиева киселина и желязо. Това са трите основни фактора, стимулиращи кръвотворните функции на организма.

За максимално улеснение на хората с анемия витамин В12, фолиева киселина и желязо присъстват заедно в състава на комбинирания продукт Фоливит Феро/Folivit® Fero. Няколкомесечен прием на 1 капсула Фоливит Феро дневно доказано подобрява кръвотворните процеси в тялото, облекчава симптомите на анемия и помага за справяне със заболяването, без да предизвиква странични ефекти.

 

borola

Сподели:
Scroll to Top