повишаване на хемоглобина

Повишаване на хемоглобина при лечение на анемия

Трайното повишаване на хемоглобина е ключово условие за лечението на повечето видове анемия. Тази статия ще посветим именно на доказано най-ефективния и природосъобразен метод за повишаване на хемоглобина при лечение на анемия.

Хемоглобинът е белтък в структурата на еритроцитите, който свързва и пренася кислорода от белия дроб към всички телесни клетки. В състава на хемоглобина присъства желязо, което придава червения цвят на еритроцитите, а оттам и на кръвта. Поддържането на нисък хемоглобин за продължителен период от време неизменно води до развитие на анемия (малокръвие) с всичките й неприятни симптоми. Най-бързият метод за лечение на анемията е бързото повишаване на хемоглобина в кръвта.

Повишаване на хемоглобина

Отчитането на стойностите на хемоглобина може да стане само с кръвно изследване. Референтните стойности на хемоглобина са различни при жените и мъжете. Като нормални за жените се посочват стойности между 120 и 160 гр/л, а за мъжете – 140-170 гр/л. Стойностите на хемоглобина са основен кръвен показател и при промяна трябва задължително да се потърси лекарска консултация. Всички стойности под посочените създават условия за развитие на анемия и изискват спешни мерки за повишаване на хемоглобина.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Процесът на синтеза на хемоглобин протича в еритроцитите. За нормалното производство на хемоглобин в достатъчни количества е важно всички кръвотворни функции също да протичат нормално. Бързо повишаване на хемоглобина може да се постигне с 2 важни мерки:

  • подобряване производството на еритроцити (еритропоеза)
  • прием на достатъчно количество желязо за формиране на повече хемоглобинови молекули

Това са ключовите стъпки за трайно повишаване на хемоглобина, на които всеки човек с нисък хемоглобин може да разчита. Днес за постигането на тези мерки има изцяло природни и доказано безопасни средства.

Повишаване на хемоглобина – бързо, трайно и безопасно

Природният продукт Фоливит Феро/Folivit® Fero е комплексното средство, на което може да се доверите за бързо, трайно и безопасно повишаване на хемоглобина при лечение на анемия. Съставът на Фоливит Феро е подбран така, че да покрива и двете основни стъпки за повишаване на хемоглобина.

Той включва желязо за подпомагане производството на нови хемоглобинови молекули. Към него са добавени двата най-важни витамини за анемия – B12 и B9 (фолиева киселина). Те имат незаменима роля за подобряване на кръвотворните функции.

Оптималните количества желязо в комбинация с витамините B12 и B9 във Фоливит Феро доказано осигуряват повишаване на хемоглобина до нормални нива.

borola

Сподели:
Scroll to Top