анемия-стратегии

Анемия – стратегии за превенция през есента

С настъпването на есента рискът от развитие на анемия се увеличава многократно. Причината за негативната тенденция е пониженото ниво на хемоглобин и по-ниският брой червени кръвни клетки (еритроцити) вследствие на намаленото слънцегреене и резките температурни колебания. И макар да не сме в състояние да противодействаме на типичното за тази част на годината време, винаги можем да предприемем мерки, за да предотвратим появата на хематологичното
състояние. Разберете какви са съветите на специалистите и непременно ги приложете на практика още сега!

Изпитани методи за предпазване от анемия през есенните месеци

Повишаване на физическата активност

Включването на повече физически упражнения в ежедневието е задължително, ако желаем да се предпазим от анемия през настоящия сезон. Положително въздействие върху организма оказват аеробни упражнения като плуване, каране на велосипед, енергично ходене и джогинг. Доказано е, че практикуването им минимум 3 пъти седмично в продължение на 30-40 минути тонизира тялото, допринася за увеличаване на мускулната сила, стимулира кръвотворните функции и производството на нови еритроцити.

Придържане към балансирана и здравословна диета

Спазването на хранителен режим, който доставя на организма оптимални количества от всички хранителни вещества, необходими за нормалната жизнена дейност, е ключът към превенция на анемия през есента. Специално място в ежедневното меню трябва да е отделено за храните, източници на желязо. Такива са червеното месо (свинско и телешко), черният дроб, рибата, яйцата, зеленолистните зеленчуци (броколи и спанак), ядките и повечето бобови култури. Снабдявайки ни с незаменимия микроелемент, те ни предпазват от желязодефицитна анемия – най-разпространената разновидност на малокръвието. За да се подобри усвояването на желязото от храните с растителен произход, се препоръчва консумацията им да е придружена от прием на витамин C.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Готвене в чугунени съдове

Все повече изследвания доказват, че приготвянето на храната в съдове, изработени от чугун, увеличава концентрацията на желязо в кръвта. Причината е, че по време на готвене малки количества от важния за организма минерал се просмукват в продуктите. Това не се отразява негативно нито на външния вид, нито на вкусовите качества на ястието. От трика могат да се възползват в най-голяма степен хората, които избягват да консумират червено месо – най-важният източник на желязо.

Най-мощното природно средство срещу анемия през есента

Специалистите хематолози съветват, ако не получаваме достатъчно желязо от храната през есенния сезон незабавно да се снабдим с висококачествено средство против анемия. В борбата с хематологичното състояние на пазара у нас мощен съюзник е Фоливит Феро/Folivit Fero®. Освен оптимално количество желязо този 100% природен продукт доставя на организма още две важни съставки за образуване на еритроцитите и хемоглобина – фолиева киселина и витамин B12. Активните съставки действат в пълен синхрон и взаимно допълват своето действие. В резултат на благотворния им ефект върху процесите на кръвообразуване приемащия си изгражда своеобразен щит срещу основните видове анемия.
За постигане на оптимален ефект се препоръчва Фоливит Феро да се приема продължително време. Продуктът има отлична поносимост и е напълно безвреден дори при дълговременна употреба. При бременност или планиране на такава използването Фоливит Феро започва още при планиране на бременността и продължава три месеца след раждането.

borola

Сподели:
Scroll to Top