анемия

Анемия след раждане – причини и ефективно природно решение

Голяма част от жените развиват анемия, непосредствено след като родят. Какви са причините, имат ли засегнатите основания за притеснения за собственото си здраве и това на новороденото и как да се справят по естествен начин с проблема ще разберете от д-р Алехандро Кастро, завеждащ отделението по Акушерство и гинекология в Медицински център за жената в Богота, Колумбия.

На какво се дължи следродилната анемия?

„По време на раждане жените губят значително количество кръв. Размерът на кръвозагубата се определя от вида на раждането. За да не съм голословен, ще посоча, че при естествено раждане се губят между 500 и 700 мл, а при раждане чрез цезарово сечение – до 1000 мл. В резултат на кръвозагубата и изчерпаните резерви на желязо болшинството от новородилите майки развиват анемия“, разяснява д-р Кастро.

Следродилната анемия излага ли на риск здравето на родилката и на новороденото?

Д-р Кастро е категоричен, че не съществува опасност за здравето на детето, когато при майката се отключи анемия след раждането. Риск от негативни последствия за плода има единствено когато малокръвието е налице по време на бременността.
„За разлика от новородените, жените, които развият следродилна анемия, са изложени на опасност от развитие на инфекции. Ако не вземат своевременно мерки за овладяване на състоянието, може дори да се стигне до летален изход“, алармира д-р Кастро.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Как жените, получили анемия след раждането, да овладеят симптомите?

Специалистът приканва новородилите майки, които са развили следродилна анемия с дефицит на желязо, незабавно да променят хранителните си навици, за да преодолеят състоянието. „Засегнатите трябва да се придържат към балансирано меню, в което специално място е отредено на източниците на незаменимия микроелемент като червено месо и месни субпродукти – черен дроб и бъбреци. В случай че дамата избягва консумацията на месо, тя може да си набавя желязо от миди, спанак, леща, нахут, тиквени семки и сусам. Независимо дали са вегетарианки, или не, жените, диагностицирани с анемия след раждането, трябва да комбинират приема на посочените продукти с големи количества цитруси. Това се налага поради съдържащият се в тях витамин C, който подобрява усвояването на желязо“, напомня д-р Кастро.

Кой е най-добрият природен продукт у нас против следродилна анемия?

Видни наши хематолози с богат опит напомнят, че ефектът от посочените от д-р Кастро стратегии, може да се увеличи многократно с приема на специално разработеното хематологично средство против анемия Фоливит Феро/Folivit® Fero. Този изцяло природен продукт се прилага успешно при малокръвие, възникнало вследствие на кръвозагуба при раждане. Освен оптимално количество желязо той доставя на организма още две съставки, необходими за образуването на червените кръвни телца и хемоглобина – фолиева киселина и витамин B12. Благодарение на мощното си взаимодопълващо действие активните вещества благоприятстват кръвообразуването и успешно възстановяват дефицитите, довели до поява на анемия. Те се предлагат в иновативни течни капсули (Solucaps), които спомагат за бързото им и цялостно усвояване. За постигане на оптимален ефект се препоръчва Фоливит Феро да се приема редовно по 1 капсула дневно след хранене в продължение на 3 месеца след раждането. Изцяло природният му състав го прави напълно безопасен както за майката, така и за кърмачето.

borola

Сподели:
Scroll to Top