Хранителен режим след раждане

Хранителен режим след раждане – какво трябва да включва?

Без съмнение, една от основните мисли на жените, които скоро са родили е това как да възвърнат телесното си тегло в нормални граници. Друг основен въпрос, на който е добре да обърнат внимание обаче е консумацията на определени храни, повишаващи качеството на кърмата. От тях в голяма степен зависи правилния растеж и развитие на бебето.

Кои са храните, повишаващи качеството на кърмата?

1. Сьомга – тя е полезна за майката, тъй като в нея се съдържат високи количества докозахексаенова киселина. Тя е особено важна за правилното развитие на нервната система на бебето. Важно уточнение, което правят специалистите от Администрацията по лекарствата и храните в САЩ е, че жените, които кърмят е добре да не приемат повече от 2 порции седмично от този продукт, заради живакът, който се съдържа в нея.

2. Млечни продукти с ниска масленост – освен, че снабдяват кърмещата жена с витамин В и D, те доставят и един от най-важните минерали – калций. Калцият, който поема бебето чрез кърменето, е от особено значение за костното му развитие. Необходимо е кърмещата жена ежедневно да приема млечни продукти като количеството им трябва да бъде 3 чаши.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

3. Боровинки – специалистите препоръчват в периода на кърмене жената да си набавя повишено количество от плода. Те съдържат много антиоксиданти, минерали, витамини и въглехидрати.

4. Кафяв ориз – въпреки, че много жени се стремят да понижат употребата на въглехидрати след раждането, специалистите не препоръчват прибягването до такъв хранителен режим. Причината е, че рязкото понижаване на килограмите може да провокира понижаването на количеството произвеждана кърма. Също така да доведе до мудност и апатия у майката.

5. Листни зеленчуци, бобови растения и нетлъсто говеждо месо – те са източник на желязо. При липсата на желязо в организма на майката, тя може да страда от анемия и липса на сили и енергия, необходими за отглеждането на бебето. Високо количество желязо – 15 мг, подходящо за задоволяване на ежедневната нужда на кърмещата от този минерал, в комбинация с витамин В12 и фолиева киселина, се съдържа във висококачествения природен продукт на фирма Борола – Фоливит Феро.

borola

Сподели:
Scroll to Top