чайове при анемия

Чайове при анемия и едно природно допълнение към тях

Приемът на чайове при анемия е добър начин за подобряване състоянието на организма. Ето защо ще ви представим няколко изпитани рецепти за запарки, които лесно можете да приготвите вкъщи. А като бонус ще разкрием как да усилите ефекта им.

Чай от копър

Освен в кулинарията копърът (Foeniculum vulgare) се използа и в народната медицина. За медицински цели са подходящи всички части на растението. Най-голямо количество биологично активни вещества има в семената.

Богатият химичен състав на копъра определя и разнообразното му приложение. Освен за овадяване на болезнена менструация, нормализиране на чревната перисталтика и улесняване на откашлянето при дихателни инфекции, копърът се прилага успешно и при анемия. Може да се добавя към различни храни. Препоръчва се обаче да се приема под формата на чай. За приготвянето на запарката 30 гр листа от копър се заливат с 1 л вряща вода и се запарват за 5 минути.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Чай от мента – един от най-добрите чайове при анемия

Тази освежаваща напитка спомага за подобряване на храносмилането и намаляване на тежестта в корема след обилно хранене, според изследване на учени от Иран. Тя обаче може да е от полза и при анемия. Причината за това е, че ментата (Mentha) е добър източник на желязо.
Желателно е чаят да се пие два пъти дневно поне час след хранене. За най-добри резултати се препоръчва приготвянето на домашна запарка от листата.

Чай от канела

Канелата (Cinnamomum zeylanicum или Cinnamomum verum) има много ползи за здравето. Тя не само намалява нивото на холестерола и регулира кръвната захар, но и се бори с анемията. Последното се случва, като подобрява кръвообращението, повишава хемоглобина и осигурява желязо.
Един от най-ефикасните начини за консумиране на канела е под формата на чай. За приготвянето му 2 пръчки канела се слагат в 250 мл вряща вода за 10 минути. Течността се сваля от котлона, остава се да изстине и се прецежда.

Чай от розмарин

Запарката от розмарин (Rosmarinus officinalis) е подходяща за справяне с подутия корем и газовете. Това показват резултатите от изследване на бразилски учени. Според други учени напитката има и антианемично действие. Основание за това им дава фактът, че розмаринът е богат на желязо.

Едно мощно природно допълнение към посочените чайове при анемия

Фоливит Феро/Folivit Fero® спомага за усилване на ефекта на чайовете против анемия. Той е продукт с доказано благоприятно действие както при лечение, така и при профилактика на малокръвие. Силата му се дължи на специалните съставки – желязо 15 мг (като железен фумарат 45.60 мг), фолиева киселина 400 мкг и 9 мкг витамин В12. Това са трите най-важни съставки за образуване на червените кръвни телца и хемоглобина.

Продуктът е с висок профил на безопасност и има отлична поносимост. Подходящ е за дълговременна употреба. Може да се използва от жени, планиращи бременност, бременни и кърмачки. Има удобен прием. Дозира се по 1 течна капсула дневно, след хранене.

borola

Сподели:
Scroll to Top