храни при анемия

Храни при анемия – ето кои са най-богати на желязо!

Ежедневната консумация на определени храни при анемия носи огромни позитиви за здравето на засегнатите. С цел да бъдем в помощ на хората с анемия сме подготвили списък от храни, чиято консумация благоприятства набавянето на желязо. Сред изброените храни присъстват източници на желязо и от растителен произход. Те ще попълнят нуждите от ценния елемент на вегетарианците и веганите.

Крехкото месо е на първо място сред основните храни при анемия, източници на хемово желязо

Хемовото желязо е част от хемоглобина и може да се набави чрез източник от животински произход. За ударна доза хемово желязо консумирайте ежедневно крехко телешко месо. То доставя на организма 22% от нужната дневна доза желязо. За максимално усвояване на химичния елемент добавете към месото червени чушки или домати. Друга подходяща и по-ниско калорична опция са пилешките гърди. Към тях прибавете спанак или лапад.

Зеленолистни зеленчуци – най-полезните храни при анемия, източници на нехемово желязо

Нехемовото желязо е форма на желязото, която обаче не е част от хемоглобина. Тя се усвоява по-трудно от организма. Зеленолистните зеленчуци като спанак, лапад и кейл доставят на организма необходимото нехемово желязо. За да си набавите достатъчно количество обаче, трябва да ги консумирате в по-големи количества. Към тях добавете и източник на Витамин C, за по-добро усвояване на желязото.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Ядки и семена

Тиквените семена и шам фъстъкът са с високо съдържание на желязо. Само 30 грама шам фъстък на ден осигуряват около 6% от необходимата дневна доза желязо. Богати на важния елемент са и кашуто, кедровите ядки и слънчогледовите семена.

Зърнени и бобови култури

Към дневното си меню при лечение на анемия задължително добавете киноа, амарант, соя, грах и боб. Тези култури са сериозен източник на нехемово желязо и протеин. Засищат глада, зареждат с енергия и са идеална опция за хората, които не консумират месо.

Най-добрият начин за набавяне на всички необходими вещества за нормално кръвообразуване

След като съставите диетата си по предложения начин, не забравяйте да добавите и най-важното – хематологичен продукт за нормално кръвообразуване. Чрез тази комбинация успешно ще овладеете анемията. Продуктът, който се ползва с най-голямо доверие от хората с анемия, е Фоливит Феро/Folivit® Fero.

Фоливит Феро представлява природна комбинация от трите най-важни съставки за кръвообразуване – желязо, фолиева киселина и витамин B12. Съчетаните по този начин, те взаимно усилват благоприятните си ефекти върху хемопоезата. Фоливит Феро е предназначен за прием при неправилно или недостатъчно хранене, след раждане и операция, инфекции, кръводаряване или друг вид малокръвие. Особено препоръчителен е при анемия при бременност. Тогава се приема при планиране на бременността, по време на нея и до три месеца след раждане. При други състояния на анемия се употребява минимум три месеца. Дозира се по 1 течна капсула дневно, след хранене.

borola

Сподели:
Scroll to Top