домашни лекове за анемия

Домашни лекове за анемия – доверете им се напълно!

В следващите редове ще ви представим изпитани домашни лекове за анемия (малокръвие). Изпробвайте ги, за да се уверите в ефекта им.

Букет от билки – един от най-добрите домашни лекове за анемия

Повечето лечебни растения съдържат изобилие от витамини и минерали. Именно поради това са от голяма полза при редица здравословни проблеми, включително анемия.

Особено подходящи в случай на хематологичното състояние са копривата, кресонът и магданозът. Причината е, че са богати на желязо – минерал с ключова роля за нормалното кръвообразуване (хемопоеза). Ето защо трябва да им се даде приоритет.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Друго растение, което е от полза при анемия, е тинтявата. Тя благоприятства храносмилането и подобрява усвояването на минералите в организма.

И накрая, но не по важност, е ехинацеята. Освен че подсилва и укрепва имунната система, това растение от семейството на маргаритките стимулира производството на червени кръвни телца (еритроцити).

Изключително полезна при анемия е и една билкова напитка, която лесно можете да си приготвите в домашни условия. Просто добавете равни части ангелика, радика и коприва към червено вино. Оставете течността да престои 15 дни. Прецедете и пийте по една чаша за шери всеки ден.

Храната като лекарство

Освен че засища, храната се ползва и за лекарство. Знаейки това, можете да съставяте менюто си така, че то да съдържа колкото може повече вещества, необходими за кръвообразуването. В този ред на мисли отлични източници на желязо са спанакът, мидите, червеното месо, черният дроб, ядките. За да подобрите усвояването на минерала е важно да го приемате с храни, богати на витамин С.

Други важни вещества за нормалното кръвообразуване са фолиевата киселина и витамин В12. На фолиева киселина са богати броколите, бобът, аспержите, авокадото, а на витамин В12 – сардините, говеждото, рибата тон, пъстървата, яйцата.

Добра идея е при приготвяне на супи да добавяте малко рукола или коприва, тъй като носят ценна доза желязо. По същата причина в зеленчуковите салати може да включите кресон, магданоз, копър или див лук.

Представените домашни лекове за анемия биха имали още по-добър ефект, ако ги комбинирате с…

Фоливи Феро/Folivit® Fero – тройна формула за нормално кръвообразуване, без странични ефекти и с отлична поносимост. Всяка капсула доставя на организма оптимално количество от трите най-важни вещества за кръвотворните процеси:

  • желязо 15 мг (като железен фумарат 45.60 мг)
  • фолиева киселина 400 мкг
  • 9 мкг витамин В12

Активните съставки вземат пряко участие в кръвообразуването и взаимно допълват действието си. Ефективността е усилена от иновативните течни капсули (Solucaps), които осигуряват по-бързо и мощно действие.

Приемът е удобен – само по 1 течна капсула дневно, след хранене. Продуктът е подходящ при бременност и кърмене. Може да бъде закупен от всяка аптека в страната или да се поръча от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola

Сподели:
Scroll to Top