анемия и бременност

Анемия и бременност – ново проучване по темата

Анемия и бременност е опасна, а понякога и смъртоносна комбинация. Малокръвието, както е известно още състоянието, увеличава 2 пъти риска от летален изход по време на износване на плода и в следродилния период. Това сочи голямо международно проучване на лондонския университет „Кралица Мери“. То е финансирано от Barts Charity и Human Reproduction Program. Резултатите са публикувани в сп. The Lancet Global Health.

Повече информация за научното изследване, което установява, че анемия и бременност може да са в опасна връзка даваме в следващите редове…

Изследването е най-мащабното по рода си до момента. То анализира данни, предоставени от Световната здравна организация (СЗО), за 312 281 бременни жени от 29 страни в:

  • Латинска Америка
  • Африка
  • западната част на Тихия океан
  • Източното Средиземноморие
  • Югоизточна Азия

Сравнителният анализ показва, че 4189 от бременните участнички имат тежка анемия (нива на хемоглобина под 70 g/l). Състоянието им се сравнява с това на 8218 бременни жени, които нямат анемия. В хода на изследването става ясно, че анемията през бременността увеличава риска от смърт цели 2 пъти.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Установено е още, че най-голяма опасност от развитие на анемия при бременност има за жените в страните с нисък стандарт на живот

Възможните причини за това са много. Едни от основните са:

  • хранителен дефицит на желязо
  • наследствени нарушения на кръвта
  • недостиг на хранителни вещества
  • инфекции като малария, ХИВ (човешки имунодефицитен вирус) и анкилостомиаза (анкилостома)

„Анемията е един от най-често срещаните проблеми, пред които са изправени бременните жени от развиващите се страни. Доказахме, че ако бъдещата майка развие тежка анемия през бременността или в първите 7 дни след раждането, рискът от фатален изход е висок. Това показва нуждата от спешни и адекватни мерки за лечение и профилактика на малокръвие при бременни и планиращи бременност жени“. Думите са на водещия автор на изследването д-р Джахнави Дару.

Хематологично средство за превенция и овладяване на анемия и бременност без проблеми

Фоливит Феро/Folivit® Fero е продукт за нормално кръвообразуване (хомопоеза), който се прилага успешно както за профилактика, така и за лечение на анемия. Употребата му се препоръчва за всяка жена, която е бременна или планира бременност. За да има ефект, приемът по 1 капсула дневно трябва да продължи през цялата бременност, 3 месеца след раждането и през кърмаческия период.

Благотворното действие на продукта върху кръвообразуването се дължи на съдържащите се в него:

Желязото участва в синтеза на хемоглобин в еритроцитите, а фолиевата киселина и витамин В12 – в изграждането на миелиновите обвивки на гръбначномозъчните нерви.

Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Продуктът има отлична поносимост при продължителна употреба. Може да бъде закупен от аптеките в страната или от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola

Сподели:
Scroll to Top