желязодефицитна анемия-през лятото

Желязодефицитна анемия – защо се развива по-често през лятото?

С настъпването на лятото дойде и напомнянето на хематолозите, че рискът от развитие на желязодефицитна анемия се увеличава значително. Коя е основната причина за поява на хематологичното състояние през настоящия сезон, кои хора попадат в рисковата група и по какъв начин да се избегне ще разберете в следващите редове.

Защо опасността от желязодефицитна анемия нараства през летните месеци?

Лятото е рисков период за възникване на желязодефицитна анемия, тъй като в желанието си да влязат във форма за плажа за отрицателно време хората се подлагат на екстремни диети. Обсебени от идеята за бързо отслабване, те изключват от ежедневното си меню цели хранителни групи. Това води до недостиг на жизненоважни микроелементи като желязото. В резултат на железния дефицит хемоглобинът се понижава и червените кръвни клетки (еритроцитите) не успяват да наситят с кислород клетките на тялото. С времето липсата на желязо повлиява отрицателно процеса на кръвообразуване в костния мозък и неминуемо настъпва желязодефицитна анемия.

Кои хора са най-застрашени от развитие на желязодефицитна анемия през лятото?

Дългогодишният опит на хематолозите по света показва, че най-уязвими към поява на желязодефицитна анемия по време на летния сезон са жените и младежите в тийнейджърска възраст. Оказва се, че именно те са най-подвластни на манията за отслабване и са готови на всичко, за да се разделят с ненужните килограми.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Как да се предотврати появата на желязодефицитна анемия по време на летния сезон?

Най-сигурният начин хората от рисковите групи да не попаднат в плен на желязодефицитната анемия през лятото е, като забравят за опасните хранителни режими. От съществена важност е диетата да е балансирана и да доставя всички необходими витамини и минерали на организма. Препоръчително е в ежедневното хранене да присъстват източници на високо количество желязо. От храните с растителните произход такива са спанакът, артишокът и броколите, а от тези с животински – говеждото и пилешкото месо, рибата, черния дроб и бъбреците. За да се осигури по-доброто усвояване на желязо, е необходимо успоредно с консумацията на посочените продукти да се приема и витамин C.

Кое натурално средство у нас трайно понижава риска от развитие на желязодефицитна анемия през лятото?

Освен на повишената консумация на храни, богати на желязо, жените и тийнейджърите могат да разчитат на Фоливит Феро/Folivit® Fero, за да се предпазят ефективно от желязодефицитна анемия през лятото. Този напълно естествен хематологичен продукт доставя на организма оптимална доза желязо (като железен фумарат) и така предотвратява настъпването на железен дефицит. Останалите две активни съставки – фолиева киселина и витамин B12 – мощно допълват действието на желязото и допълнително стимулират кръвотворните функции.

Иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлагат активните вещества, спомагат за тяхното по-бързото и цялостно усвояване. Фоливит Феро е подходящ както за профилактика, така и за овладяване на вече съществуваща анемия. Поради изцяло натуралния си произход продуктът може да се използва от деца, възрастни и бременни. Ползите от приема на Фоливит Феро се разгръщат постепенно и затова се препоръчва приемът да продължи минимум 3 месеца.

borola

Сподели:
Scroll to Top