раздразнено дебело черво

Раздразнено дебело черво – водеща причина за анемия

Голяма част от хората, които страдат от проблеми с чревния тракт, имат и анемия. Тя се развива най-често поради дефицит на желязо или витамин B12. Най-логична е връзката между анемията и синдрома на раздразнено дебело черво. При него усвояването на редица нутриенти (включително витамин B12 и желязо) е затруднено, поради което развитието на анемия е неизбежно.

Раздразнено дебело черво

Раздразнено дебело черво е често срещано медицинско състояние. Статистиката сочи, че около 20% от хората по света страдат от раздразнено дебело черво, като повечето от тях са жени. В много случаи проявите на заболяването са хронични и се появяват основно след консумация на храни, които дразнят червата.
Отчитаните симптоми при раздразнено дебело черво включват:

  • спазми на стомашната мускулатура
  • подуване на корема
  • газове
  • хронична диария
  • хроничен запек

Анемия и раздразнено дебело черво – каква е връзката?

Характерните за раздразнено дебело черво симптоми показват, че има проблем с храносмилането. В такива случаи може да се очаква затруднено усвояване на важни хранителни вещества по протежението на целия чревен тракт.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Хроничните прояви на раздразнено дебело черво водят до бързо изчерпване запасите на организма с желязо и витамин B12, поради затрудненото им усвояване от храната. Затова хроничният синдром на раздразнено дебело черво е сред основните причини за развитие и на:

Естественото възстановяване на депата на желязо и витамин B12 отнема време, особено при страдащите от раздразнено дебело черво. Затова преодоляването на анемията при тях изисква допълнителен прием на тези 2 продукта в лесна за усвояване форма.

Допълващо лечение на анемия при хора с раздразнено дебело черво

Ефикасният метод за лечение на анемия е свързан с повишаване приема на храни, богати на желязо и витамин B12. При страдащите от раздразнено дебело черво обаче се налага допълнителен техен прием във форма, лесна за усвояване.

Природният продукт Фоливит Феро/Folivit® Fero осигурява желязо и витамин B12, допълнени от фолиева киселина, в оптимални дневни дози. Приемът му е подходящ във всяка възраст, включително при бременност. Важно е да се отбележи, че Фоливит Феро трябва да се приема продължително време, дори след отшумяване на симптомите на анемия. Само така може да се гарантира възстановяването на естествените запаси на организма с желязо и витамин B12 и да се поддържат необходимите нива от фолиева киселина. Така, дори при хронично раздразнено дебело черво, анемията може да бъде трайно овладяна.

borola

Сподели:
Scroll to Top