Преодолейте анемията

Преодолейте анемията с природни средства

Анемия е заболяване, което засяга огромен брой хора. За пациентите е важно да знаят как да я овладеят, а за останалите е важно да знаят как успешно да предотватят появата й. В услуга и на двете групи хора ще представим информация за трите най-често срещани видове анемия и техните особености. В допълнение ще предложим изцяло природен продукт, който много лекари и пациенти посочват като най-пълната комбинация от съставки за преодоляване и предотвратяване появата на анемия.

Основни видове анемия

Разглеждат се 3 основни вида анемия, разделени според причините за развитието им:

Анемия, породена от дефицит на желязо (желязодефицитна анемия)

Това е най-разпространената форма на хематологичното състояние. Развива се вследствие на масивна кръвозагуба, поради недостатъчно постъпване на желязо в организма или поради проблеми с усвояването му. Най-често от желязодефицитна анемия страдат жените с обилна менструация, хората, които спазват специфични и ограничаващи диети и вегетарианците.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Анемия с дефицит на фолиева киселина (витамин В9)

Фолиевата киселина, подобно на железните йони, е необходимо да постъпва изцяло отвън, защото не може да се произвежда в организма. Най-чувствителни към недостиг на приема й са жените по време на бременността. При тях голяма част от постъпилата с храната фолиева киселина се насочва към плода. Недостиг не трябва да се допуска, тъй като се създава риск от увреждане на бебето. Това поставя майчиния организъм в опасност от развитие на анемия с дефицит на фолиева киселина и допълнително повишава нуждата от приема на адекватни количества от нея всеки ден.

Анемия с дефицит на витамин В12 (цианкобаламин)

И за този витамин важи правилото, че не може да се синтезира в организма и трябва да се приема отвън. Дори най-малка липса на витамин В12 за продължителен период оказва негативно влияние на организма. Най-характерен симптом при такъв дефицит е появата на хронична умора. При продължителна липса на цианкобаламин се развива анемия, поради блокиране на процесите на образуване и зреене на функционални еритроцити (еритропоеза).

Как да предотвратите появата на анемия в различните й форми?

Важно за предотвратяване развитието на анемия е ежедневното приемане на достатъчно количество желязо, фолиева киселина и витамин В12. Това значително намалява риска дори при хора от споменатите групи. Необходимо е да се спазва здравословно хранене при анемия и да се набляга на продукти, богати на тези три съставки.

Как можете успешно да преодолеете анемията?

Пълна комбинация от съставки за успешно овладяване на анемията предлага природният продукт Фоливит Феро/Folivit® Fero. Редовният прием на една капсула от него дневно помага за балансиране нивата на желязо, фолиева киселина и витамин В12, а това е най-удачният начин за преодоляване на анемията във всичките й форми.

borola

Сподели:
Scroll to Top