лечение на желязодефицитна анемия

Лечение на желязодефицитна анемия с висок ефект

Желязодефицитната анемия е най-често срещаната форма на анемия в световен мащаб. Счита се, че над 80% от хората по света имат неизявен (латентен) дефицит на желязо, който може да доведе до анемия в определен момент. Основният метод за лечение на желязодефицитна анемия е свързан с повишаване приема на този важен микроелемент – с помощта на богати на желязо храни или природни продукти. И в двата случая успехът на лечението зависи от много фактори, но може да се полагат различни грижи за повишаване на ефективността му.

Максимално ефективно лечение на желязодефицитна анемия с 4 стъпки

В случаите, когато се налага лечение на желязодефицитна анемия с прием на природни продукти към храната, може да се разчита на няколко стъпки за подсигуряване на максимално бърз и висок ефект:

  • желателно е приеманите продукти да съдържат желязо под формата на железен фумарат – най-лесно усвоимото за организма железно съединение. Изборът на подходящ източник на желязо обаче трябва да се прави задължително от лекуващия лекар спрямо нуждите на всеки пациент
  • приемът ма желязосъдържащите добавки трябва да става с достатъчно количество вода – поне 1 чаша. Тя може да се замени и с лимонов сок или други течности, богати на витамин C. Той значително подпомага усвояването на желязото, а оттам и ефекта на лечението
  • избягване приема на желязо, успоредно с лекарствени продукти. Много медикаменти може да забавят или дори да блокират усвояването на желязото. Така действат медикаментите, съдържащи калций, тези, предписвани при стомашни киселини, високо кръвно налягане и др.
  • лечението на желязодефицитна анемия е продължително. В повечето случаи приемът на желязо трябва да продължи поне няколко месеца за осигуряване на оптимален ефект и за трайно компенсиране на железния дефицит

Лечение на желязодефицитна анемия – изберете висококачествен комбиниран продукт

Като източник на оптимални дневни дози желязо (като железен фумарат), природният продукт Фоливит Феро/Folivit® Fero се ползва изключително успешно при лечение на желязодефицитна анемия.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Освен желязо в състава му са включени и витамин B12 и фолиева киселина, което превръща Фоливит Феро в мощен комбиниран продукт за успешно лечение на анемия в трите й най-разпространени форми – с дефицит на желязо, витамин B12 или фолиева киселина. Приемът на Фоливит Феро е доказано ефективен метод за повишаване успеха на лечението на анемия във всяка възраст.

borola

Сподели:
Scroll to Top