анемия

Анемия вследствие на кръвозагуба – същност и натурално решение

Значителната загуба на кръв е сред основните причини за развитие на анемия. Какво се случва в тялото на засегнатия и как по напълно естествен начин успешно да се преодолее неприятното състояние?

Анемия в резултат на обилно кървене – ето какво става в организма на потърпевшите

При обилна кръвозагуба тъканите бързо освобождават вода, която навлиза в кръвообращението. Кръвта се разрежда и количеството на червените кръвни телца (еритроцити) в общия обем на кръвта намалява. Казано на медицински език „стойностите на хематокрита (Hct) се понижават поради увеличен плазмен обем“. В опит да преодолее състоянието организмът увеличава синтеза на еритроцити в костния мозък. Ако кървенето продължи във времето, количеството на желязо в кръвния серум намалява. Костният мозък не може да компенсира прекомерната загуба на еритроцити и се развива анемия.

Симптоми и диагностика на анемия вследствие на кръвозагуба

Признаците на анемия, дължаща се на загуба на обилно количество кръв, са подобни на тези при останалите видове анемия. Тежестта на симптомите се определя от обема и скоростта на кръвозагубата. При бърза загуба на голямо количество кръв засегнатият има световъртеж и кръвното му налягане внезапно пада при рязко изправяне от легнало или седнало положение. Когато загубата на кръв не е ненадейна, а се измерва в количество от няколко милилитра на ден в продължение на дълъг период от време, потърпевшият се оплаква от постоянна отпадналост и умора. При стомашно-чревен кръвоизлив силното изтощение често е придружено от катраненочерни изпражнения и наличие на кръв в изпражненията. При кръвоизлив от бъбреците, пък урината придобива червено-кафяв цвят.
При наличие на някои от посочените симптоми лекарите назначават на пациента кръвни изследвания. За да се идентифицира източника на кървене, обикновено се прави микробиологично изследване на изпражнения и урина, образни изследвания или ендоскопия.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Начини за преодоляване на анемия, дължаща се на кръвозагуба

Едва след като се установи първоизточникът на кървене, се тръгва по правилната терапевтична пътека за преодоляване на анемия. В някои случаи бързата загуба на голямо количество кръв може да доведе до необходимостта от трансфузия на червени кръвни клетки. При хронична кръвозагуба, например от кървящи хемороиди или язва на стомаха, не се налага кръвопреливане. На засегнатите се препоръчва да приемат хематологично средство против анемия, което оказва благоприятен ефект върху кръвообразуването. Изцяло природният продукт Фоливит Феро/Folivit® Fero е перфектният избор за страдащите от анемия, възникнала вследствие от загуба на кръв. Той доставя на организма оптимално количество от трите най-важни съставки, необходими за образуването на червените кръвни телца и хемоглобина – желязо 15 мг (като железен фумарт 45.60 мг), фолиева киселина 400 мкг и 9 мкг витамин В12. Всяка една от съставките участва пряко в кръвообразуването, а в комбинация имат взаимно усилващ ефект. Фоливит Феро се предлага под формата на иновативни течни капсули, които спомагат за по-пълното и цялостно усвояване на активните вещества. Има изключително удобен прием. Поради 100% натуралния си произход е напълно безвреден при продължителна употреба.

borola

Сподели:
Scroll to Top