умора при анемия

Умора при анемия – един от издайническите симптоми

Хроничната умора при анемия е един от първите симптоми, които често остават пренебрегнати и неразпознати. В този случай липсата на енергия и силната отпадналост са породени от недостиг на желязо в организма. Този жизненоважен елемент има ключова роля за снабдяването с кислород на органите и тъканите в тялото. В следващите редове споделяме кога хроничната умора подсказва за малокръвие и как да го овладеете по напълно натурален път.

Хронична умора при анемия – какво трябва да знаем?

Чувството за отпадналост може да бъде породено от редица причини като натоварен работен график, стрес, недостатъчна почивка и др. Но когато липсата на енергия се превърне в ежедневие, е добре да се замислим дали не става въпрос за здравословен проблем. Хроничната умора често е сред първите симптоми на анемия. Състоянието се характеризира с недостиг на червени кръвни клетки в организма и може дълго време да остане незабелязано. Сред водещите причини за развитие на анемия са кръвозагубата (включително при обилна менструация) и недостигът на хранителни вещества в менюто. Когато червените кръвни клетки не успяват да снабдят тъканите, органите и мускулите с необходимите количества кислород, те не могат да изпълняват оптимално своите функции. В резултат на пръв поглед леките ежедневни дейности костват много повече усилия на тялото и се развива едно постоянно чувство за силна умора. Разбира се, изтощението невинаги е сигурен знак за анемия.

Но когато хроничната умора е съпроводена от следните симптоми, то вероятността да страдате от малокръвие е голяма
Въпреки че е възможно в началото анемията да протича без ясно изразени оплаквания, има някои признаци, които подсказват за състоянието.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Бледа кожа и умора при анемия

Недостигът на кислород в кръвта често се проявява с бледа кожа. Липсата на руменина е един от първите издайнически признаци за ниски хемоглобин и еритроцити, заедно с хроничната умора. Обяснението за тази промяна във външния вид е, че окисленото желязо в структурата на хемоглобина придава характерното червено оцветяване на кожата при здравите хора. Следователно колкото по-ниски са нивата на желязо и хемоглобин в организма, толкова по-блед вид имат пациентите.

Косопад

Загубата на коса е друг издайнически признак, който може да подсказва за анемия. Причината е, че ниските нива на желязо може да увредят космените фоликули и да възпрепятстват растежа на нова здрава коса. В резултат прическата придобива изтънял и по-рядък вид. В този случай обикновено компенсирането на дефицита на желязо бързо възвръща здравия вид на косата.

Учестено сърцебиене

Не на последно място, анемията може да бъде съпроводена от учестено дишане и ускорен пулс. При малокръвие е характерно, че тези оплаквания се появяват внезапно, без да са резултат от физическо усилие. Учестеното сърцебиене е породено от усилията на организма да компенсира недостига на кислород.

Природно средство за овладяване на хроничната умора при анемия и не само

Неразпознаването и подценяването на симптомите при анемия може да доведе до усложнения при бременност, проблеми със сърцето, повишен риск от инфекции и депресивни състояния. За да овладеете своевременно състоянието, се доверете на Фоливит Феро / Folivit® Fero. Това изцяло натурално средство доставя на организма трите основни елемента за правилно кръвотворене в оптимални количества. Рационалната комбинация от желязо, фолиева киселина и витамин В12 повишава хемоглобина и образуването на червени кръвни телца. Иновативната фармацевтична форма течни капсули (Solucaps) допринася за по-бързо и пълно усвояване от организма. Природният продукт е напълно безопасен. Подходящ е за продължителен прием при възрастни и деца.

borola

Сподели:
Scroll to Top