справяне с анемията

Справяне с анемията у дома – мисия възможна!

Към конвенционалните подходи за справяне с анемията спокойно можем да прибавим и няколко домашни хитринки с доказан ефект срещу малокръвие. Недостигът на здрави и функционални червени кръвни телца в организма не е за подценяване, защото възпрепятства снабдяването на органите и тъканите в тялото с необходимия кислород. В резултат ще познаете анемията по силната умора, бледа кожа, цепнати крайчета на устата, замаяност, сърцебиене и трудности при концентриране. В следващите редове споделяме как да приложите комплексен подход за овладяване на анемия у дома.

Чай от коприва за справяне с анемията

Копривата крие редица лечебни ползи за организма, като подсилването на кръвта е една от най-съществените. Растението доставя на организма високи количества желязо и витамин С, който подпомага усвояването на минерала. Копривата съдържа още витамин К и А, които повдигат жизнения тонус и облекчават неприятните симптоми при анемия като отпадналост и силна умора. Лесен начин да преборите малокръвието с помощта на копривата е да запарите лечебната билка под формата на чай. Също така може да се възползвате от ползите й като приготвите вкусна копривена супа. Но в този случай е важно да не добавяте млечни продукти като сирене или кисело мляко, защото съдържат калций. Този елемент възпрепятства усвояването на желязо и „изпарява“ всички ползи от копривата за малокръвие.

Цвекло

Кореноплодният зеленчук е натурален източник на желязо. При редовна консумация цвеклото постепенно повишава хемоглобина в кръвта. Следователно снабдяването на тъканите и органите с кислород се подобрява, а симптомите на малокръвие отшумяват. Може да консумирате цвеклото под формата на сок. Друга любима рецепта на мнозина е витаминозната салата от цвекло и моркови, които съдържат витамин С и А за още по-пълноценно усвояване на желязото. Вместо стандартния дресинг може да овкусите с лимонов сок.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Спанак

Анемията освен при недостиг на желязо може да бъде провокирана и от ниски нива на фолиева киселина. Този дефицит нарушава нормалното зреене на еритроцитите и е причина за развитие на мегалобластна анемия. В този случай горещо препоръчваме да добавите спанак в менюто. Една чаша от зеленолистния зеленчук доставя на организма около 15% от препоръчителната дневна доза фолиева киселина. Спанакът съдържа още полезни вещества като лутеин и бета каротин. Може да сварите спанака и да го приготвите на супа. Ако предпочитате да го консумирате суров на салата – по-добре заложете на бейби спанак.

Природна рецепта за ефективно и безопасно справяне с анемията

За овладяване на анемия към посочените храни специалистите препоръчват да добавите Фоливит Феро / Folivit® Fero – тройна комбинация за нормално кръвотворене. Всяка капсула съчетава трите най-важни съставки за правилно кръвообразуване:

  • желязо 15 мг (като железен фумарат 45.60 мг)
  • фолиева киселина 400 мкг
  • 9 мкг витамин В12

Продуктът се прилага успешно за превенция и овладяване на анемия. При редовен прием нормалното кръвообразуване се възстановява, а неприятните симптоми на малокръвие отшумяват. За високата ефективност и бързото усвояване на продукта допринася иновативната фармацевтична форма – течни капсули (Solucaps). Натуралното средство е напълно безопасно и е подходящо за продължителна употреба. Спокойно може да се приема от бременни и кърмещи жени. Търсете в аптеките в страната или онлайн от електронен магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

borola

Сподели:
Scroll to Top