бързо вдигане на хемоглобин

Бързо вдигане на хемоглобин – изпитани и работещи техники

За овладяване на повечето видове анемия е необходимо да се постигне бързо вдигане на кръвния показател хемоглобин. Също така е добре нивата му да се поддържат в норма в дългосрочен план. Този белтък е структуроопределяща част от червените кръвни клетки (еритроцити). Той отговаря за транспортирането на кислород от белия дроб до тъканите и органите в тялото. В следващите редове споделяме как да регулирате нивата на хемоглобин в кръвта за бързо и трайно овладяване на анемия.

Набавяйте си повече желязо

Желязото е необходимо на организма за формирането на хемоглобинови молекули и по този начин спомага за производството на повече здрави еритроцити (еритропоеза). Една от най-добрите стратегии за бързо вдигане на хемоглобина е да включите в менюто си повече храни, богати на желязо. Добри източници на минерала са червено месо, черен дроб, жълтък, сушени плодове като фурми и смокини, зеленолистни зеленчуци като спанак и някои соеви продукти като тофу.

Приемайте фолиева киселина

Фолиевата киселина, известна още като витамин В9, също има съществена роля в производството на хемоглобин. При недостиг на витамин В9 в организма се нарушава зреенето на червените кръвни клетки. Това създава предпоставки за развитието на специфичен вид малокръвие – мегалобластна анемия. По естествен път може да си набавите достатъчно фолиева киселина като консумирате редовно черен дроб, броколи, бобови култури, авокадо, банан и цитрусови плодове.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Не забравяйте да подпомогнете усвояването на желязо за бързо вдигане на хемоглобин

За да се справите с ниските нива на хемоглобин, освен приемът на достатъчно количество желязо е важно и правилното усвояване на минерала от организма. Един от най-добрите помощници, които подобряват абсорбцията на желязо, е витамин С. Ето защо е важно да хапвате цитруси, горски плодове, спанак, броколи, червени чушки и др. Ако не си набавяте достатъчно витамин С чрез храната може да го приемате под формата на хранителни добавки с напълно натурален състав като Витабор С Актив / Vitabor® C Activ.

Изцяло природен продукт за трайно и бързо вдигане на хемоглобин

За своевременно овладяване на ниския хемоглобин и поддържането му в норма в дългосрочен план специалистите у нас препоръчват прием на Фоливит Феро / Folivit® Fero. Това натурално средство е рационална комбинация от трите най-важни елемента за правилно кръвотворене – желязо, витамин В12 и фолиева киселина. Активните съставки са съчетани така, че да се допълват и взаимно да потенцират ефекта си. При редовен прием резултатът е бързо и трайно повишаване на хемоглобина и овладяване на неприятните оплаквания при малокръвие. Подходящо е да се използва не само за лечение, но и за профилактика на анемия. Продуктът е с висок профил на безопасност. Може да се приема спокойно от всички рискови групи – деца, хора в напреднала възраст, бременни и кърмещи жени.

borola

Сподели:
Scroll to Top