сокове при анемия

Сокове при анемия – вижте кои са в топ 4

Има сокове при анемия, които са прекрасно средство за компенсиране на хранителните дефицити. В настоящата статия ви представяме 4 от тях. Ще останете поразени от ефекта им!

Ето 4 от най-добрите сокове при анемия

Цвекло, моркови и портокал

Комбинацията от цвекло, моркови и портокал е идеална в борбата с анемията. Сокът от тези продукти съдържа всичко необходимо, за да възстанови хранителните дефицити в организма. Приемът му зарежда тялото с ударна доза калий, магнезий, фибри, антиоксиданти, бета каротин, витамин А, желязо, витамин C (аскорбинова киселина), витамин B9 (фолиева киселина) и още много полезни вещества. За приготвянето му са необходими 1 цвекло, 1 морков и 5 портокала.

Магданоз и лимон

Ако трябва да сме честни, този сок не е от най-вкусните. Той обаче е толкова целебен, че си струва да се опита. Магданозът е добър източник на желязо, ценни витамини и антиоксиданти. Освен че бори анемията, той подпомага детоксикацията на организма. Лимонът смекчава силният му вкус и едновременно с това подобрява абсорбцията на желязо. За една водна чаша сок са нужни 1 шепа магданоз и сокът от 1 лимон.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Къпини, ягоди и ябълка

Опитайте тази плодова експлозия от вкусове, за да овладеете по-бързо анемията. В допълнение ще прочистите и кръвта си и ще намалите сърдечно-съдовия риск. Двойното действие на вкусната напитка се дължи на голямото количество желязо фибри и антиоксидантни съединения, която се съдържат в нея. За 100 мл сок трябват 2 къпини, 3 ягоди и една ябълка.

Репички, кресон и спанак

Сокът от репички и кресон ще ви помогне бързо да преборите умората и да се справите с чувството на отпадналост, които анемията води със себе си. Пийвайте често от него и не се притеснявайте за фигурата си – той е изключително нискокалоричен. За приготвянето на половин водна чаша са нужни 4 репички, няколко стръка кресон и спанак.

Усилване на ефекта от посочените сокове при анемия с изпитано природно средство

Много доказани специалисти у нас препоръчват употребата на Фоливит Феро/Folivit® Fero при анемия. Това хематологично средство оказва благотворен ефект върху кръвообразуването. Тайната на действието му се крие в рационалната комбинация от желязо (като железен фумарт), фолиева киселина и витамин B12. Трите най-важни съставки за образуване на червените кръвни телца и хемоглобина са съчетани така че да благоприятстват кръвотворните функции. Желязото участва в синтеза на хемоглобин в еритроцитите, а фолиевата киселина и витамин B12 активират процесите на делене, узряване и диференциране на червените кръвни телца.

Фоливит Феро се прилага успешно при всички видове анемия. Има отлична поносимост и е напълно безопасен. Подходящ е за дълготрайна употреба. Може да се приема от бременни.

borola

Сподели:
Scroll to Top