симптоми на анемия при жени

Симптоми на анемия при жени – не ги пренебрегвайте

Много по-често говорим за симптоми на анемия при жени, отколкото при мъжете, защото именно нежния пол е в по-висок риск от развитие на малокръвие. В следващите редове споделяме оплакванията, които не бива да игнорирате и предпоставките, които поставят дамите в риск от анемия.

Какво представлява анемията?

Анемията се характеризира с по-нисък от нормалния брой здрави червени кръвни клетки и недостатъчни нива на хемоглобин. Малокръвието засяга приблизително 25% от населението или 1,6 милиарда души по света. Най-често срещаната форма на заболяването е желязодефицитната анемия. Желязото е съставна част на хемоглобина, който има жизненоважната функция да транспортира кислород до всички органи и тъкани в тялото. Ето защо при дефицит в организма възникват редица симптоми, които сигнализират, че тялото изпитва затруднения в изпълняването на жизнените функции. Дамите трябва да следят внимателно за няколко издайнически оплаквания при анемия. Те включват силна умора, задух, учестен пулс, бледа кожа, студени крайници, трудности при концентрация и замаяност.

Защо изброените симптоми на анемия са по-разпространени при жени?

Няколко предпоставки излагат жените на по-голяма опасност от развитие на анемия, в сравнение с мъжете. На първо място желязодефицитната анемия е свързана със загубата на кръв. Жените в детеродна възраст губят кръв веднъж месечно. При дамите с обилна и/или продължителна менструация има опасност нивата на желязо в организма да не се възстановяват достатъчно бързо, защото загубата на червени кръвни клетки по време на цикъл е по-голяма от производството на еритроцити от организма. Следователно синтеза на хемоглобин и преноса на кислород в организма също са затруднени и може да възникне анемия.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Освен това жените се нуждаят от допълнително желязо по време на бременност за правилното развитие на плода. Всъщност бъдещите майки се нуждаят от 50% повече желязо от обикновено (27 mg на ден вместо обичайните 18 mg на ден). Жените също така губят кръв по време на раждане. Важно е за дамите, които са бременни или планират да забременеят, да проверят нивата на желязо и да уведомят лекуващия специалист за всички симптоми на анемия. Пренаталните витамини съдържат минерала и могат да помогнат за предотвратяване на дефицит и анемия, свързана с бременността.

Овладяване на анемия с изцяло природен продукт

За профилактика и овладяване на анемия дамите могат да се доверят на Фоливит Феро / Folivit® Fero. Това е натурално средство, което съдържа трите основни елемента за правилно кръвотворене (желязо, фолиева киселина и витамин В12) в оптимални количества, лесно, бързо и пълно усвоима форма. Мощният ефект на продукта при малокръвие се дължи на благоприятното му действие за повишаване на хемоглобина и подпомагане образуването на червени кръвни телца. Иновативната фармацевтична форма течни капсули (Solucaps) осигурява по-бързо и пълно усвояване от организма. Продуктът е с висок профил на безопасност и може да се използва от деца и възрастни. Препоръчителен е в периода на планиране, по време на бременността и 3 месеца след раждането. Дозира се по 1 течна капсула дневно, след хранене. Може да закупите продукта от аптеките и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola

Сподели:
Scroll to Top