природни средства при анемия

Природни средства при анемия – ето кои помагат!

Използването на природни средства при анемия е предпочитан вариант за лечение. Изчетете статията до край, за да научите чрез кои натурални способи се овладява хематологичното състояние.

Повишен прием на витамин C

Анемията отслабва защитните функции на организма. По този начин засегнатият става по-податлив на инфекции от различен произход. Ежедневният прием на адекватни дози витамин C укрепва имунната система, като в същото време подобрява усвояването на желязо. Похапвайте богати на витамина храни по време или след консумация на месо, за да се преборите с анемията.

Кисело мляко с куркума

Хората, страдащи от анемия, е добре да приемат по чашка кисело мляко с лъжичка куркума два пъти дневно – сутрин и следобед. В Аюрведа се счита, че тази полезна рецепта подобрява не само физическото, а и психическото състояние. Не приемайте храни с калций (като киселото мляко) непосредствено след прием на такива, богати на желязо – калцият потиска усвояването му.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Фурми и стафиди

Във вкусните изсушени плодове са складирани множество полезни вещества против анемия – желязо, мед, магнезий, витамини А и C. Добавете фурми и стафиди към закуската или в междинните си хранения, за да подсилите имунитета и насърчите усвояването на желязо. Консумацията на 3-5 фурми или една лъжица стафиди бързо доставя енергия на организма и увеличава нивата на важния елемент.

Плодови и зеленчукови сокове

Пресните сокове от нар и червено цвекло стимулират образуването на червени кръвни телца и пречистват кръвта. Цвеклото е богато на фолиева киселина. Удачно е да го комбинирате с морков или ябълки за повишаване на ефекта. Нарът, от своя страна, съдържа добри количества желязо и други минерали, като мед и калий. Консумацията на пресни сокове от изброените плодове и зеленчуци допринася за повишаване на енергията и подобряване на кръвообращението.

Листа от Моринга – сред необичайните природни средства при анемия

Растението-чудо Моринга е широко използвано в традиционната медицина поради множеството си полезни свойства. Листата на Моринга са с богато съдържание на желязо, магнезий, витамини А и C. Само една порция от лечебните листа съдържа 28 мг желязо – повече от колкото има в спанака! Редовното използване на листа от Моринга съдейства за увеличаване на хемоглобина и производството на червени кръвни клетки. За целта, използвайте 20-25 листа от Моринга. Нарежете ги на ситно и ги направете на паста. Препоръчва се да добавите към тях и лъжичка палмова захар. Консумирайте малко количество със закуската за повишаване нивата на желязо в организма.

Продукт №1 сред най-ефикасните природни средства при анемия

Благодарение на Фоливит Феро/Folivit® Fero можете успешно да преборите анемията! Продуктът представлява мощна комбинация от желязо, фолиева киселина и витамин B12 за нормално кръвообразуване. Трите активни съставки участват пряко в процеса на образуване на червени кръвни телца, като взаимно допълват ефектите си. Високото им качество и природен произход осигуряват справяне с анемията без рискове за здравето. Продуктът може да се приема при всички форми на анемия. Подходящ е и за бременни и деца. Употребата му се препоръчва за период от минимум 3 месеца.

borola

Сподели:
Scroll to Top