мерки при анемия

Мерки при анемия – трябва да бъдат ускорени!

Предприемане на ускорени мерки при анемия (малокръвие). За това настояват от Световната здравна организация (СЗО), където от 12 май 2023 г. е внедрена първата цялостна рамка за борба с хематологичното медицинско състояние.

В рамката са посочени начините за справяне с преките причини, рисковите фактори и големите социални неравенства, лежащи в основата на малокръвието. Една от основните цели е до 2025 г. да се намали наполовина разпространението на анемия при жени в репродуктивна възраст.

Мерки при анемия – колкото по-бързи, толкова по-добре

Анемия е сериозен проблем за общественото здраве в глобален план. Според статистиката най-засегнати в световен мащаб са жените (571 милиона) и малките деца (269 милиона). „На този фон напредъкът в намаляване разпространението на анемия е бавен и светът е далеч от постигане на целта си“. Това предупреждение отправят от СЗО.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

През 2019 г. от анемия страдат 40% от децата между 6 месеца и 5 години, 37% от бременните и 30% от жените между 15 и 49 години. Съвсем очаквано най-засегнати са жителите на страни с ниски и средни доходи.

Обикновено анемията води до редица негативни последици. Повишен риск от инфекции и смърт, влошени когнитивни функции, тежка умора, проблеми през бременността, забавен растеж и развитие. Именно затова експертите изтъкват, че малокръвието е добър показател за общото здраве на хората като цяло.

Мнението на специалиста

„Борбата с анемията е насочена основно към предотвратяване и компенсиране дефицита на желязо. Трябва обаче да се има предвид нещо много важно. Малокръвието е комплексно състояние, което може да има много причини. Като се започне от други хранителни дефицити, инфекции, възпаления. Мине се през гинекологични и акушерски проблеми. И се стигне до наследствени нарушение на червените кръвни клетки (еритроцити). Добре е всички тези фактори да се вземат под внимание, за да се профилактира и лекува успешно анемията“. Коментарът е на Франческо Бранка, директор на отдела по Хранене и безопасност на храните на СЗО.

Една от най-ефективните мерки при анемия

Специалистите у нас споделят мнението, че трябва да се вземат спешни мерките срещу малокръвието. Те са категорични, че едно от работещите решения е приемът на Фоливит Феро / Folivit® Fero. Това е хематологично средство за нормалното кръвообразуване (хемопоеза), вдъхновено от природата. Активни съставки във формулата са трите най-важни вещества, нужни за образуването на червените кръвни телца и хемоглобина.

Всяка течна капсула (Solucaps) доставя на организма:

Съставките се намират в специална течна фаза (Solucaps), с което се осигурява по-бързо и цялостно усвояване от организма, а оттам и по-мощен ефект. Продуктът е практически безопасен и има отлична поносимост. Спокойно може да се приема от жени, планиращи бременност, бременни и кърмачки. Предлага се в аптеките без рецепта. Може да бъде поръчан още сега от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola

Сподели:
Scroll to Top