Анемия при жените

Анемия при жените – ето защо се среща по-често

Анемия при жените е в пъти по-често срещан проблем, отколкото при мъжете. Състоянието може да засегне всеки човек в даден етап от живота, но според статистически данни 30% от дамите страдат от хематологичното състояние, докато при мъжете то засяга едва 2%. В следващите редове споделяме кои са двете основни причини, дамите да са изложени на по-висок риск от развитие на анемия.

Месечен цикъл

Менструацията е предпоставка за анемия, защото всеки месец води до повишена загуба на кръв при дамите, особено когато е обилна. Това може да доведе до загуба на повече червени кръвни клетки, отколкото тялото може да произведе. Следователно намалява количеството на желязо в организма и той произвежда по-трудно хемоглобин, който е необходим за снабдяване на органите и тъканите с кислород. Затова жените с обилна менструация е възможно да изпитват силна умора, слабост, бледа кожа, замаяност и главоболие. Изброените симптоми често са индикация за желязодефицитна анемия и повод за посещение на лекар.

Бременност – честа предпоставка за анемия при жени

Организмът на бременната жена се нуждае от повече желязо, за да задоволи нуждите на бъдещата майка и на плода. През този период сърцето на жената работи ускорено, дишането се учестява, бъбреците функционират по-интензивно. За да компенсира този по-бърз ритъм, тялото се нуждае от повече кислород, който достига до всички тъкани и органи благодарение на желязото.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Най-често анемия при бременни се развива поради дефицит на желязо. Недостигът на фолиева киселина или витамин В12 също е предпоставка за хематологичното състояние. Всички те участват в производството на достатъчно качествени еритроцити и са необходими за растежа и развитието на бебето. Ако не си набавят необходимото количество от изброените елементи чрез храната или чрез прием на добавки, при бременните има риск от изчерпване на запасите от организма и развитие на анемия.

Природен продукт за профилактика и овладяване на анемия

Фоливит Феро/Folivit® Fero е изцяло натурално средство, което съдържа трите основни елемента за правилно кръвотворене (желязо, фолиева киселина и витамин В12) във високи количества, лесно, бързо и пълно усвоима форма. Мощният ефект на продукта при анемия се дължи на способността му да повишава хемоглобина и да подпомага образуването на червени кръвни телца. Иновативната фармацевтична форма течни капсули (Solucaps) осигурява по-бързо и пълно усвояване от организма. Продуктът е с висок профил на безопасност и може да се използва от деца и възрастни. Препоръчителен е в периода на планиране, по време на бременността и 3 месеца след раждането. Дозира се по 1 течна капсула дневно, след хранене. Може да закупите продукта от аптеките и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola

Сподели:
Scroll to Top