дефицит на желязо в кръвта

Дефицит на желязо в кръвта = риск от сериозен инфаркт

Проучване открива връзка между дефицит на желязо в кръвта и тежък миокарден инфаркт (сърдечен удар). Научете повече за самото изследване от статията.

Дефицит на желязо в кръвта и опасност от сериозен сърдечен удар

Изследователите, провели проучването, са членове на работната група по сърдечно-съдови заболявания на изследователския институт Vall d’Hebron (VHIR) в Барселона. Водещи автори са д-р Хавиер Инсерте и д-р Хосе А. Барабес. Изследването е подкрепено от отделенията по хематология и биохимия на университетска болница Vall d’Hebron.

Резултатите от проучването, публикувано в сп. JACC: Basic to Translational Science, свързват недостига на желязо с:

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро
  • поява на тежък инфаркт
  • наличие на обширна микроваскуларна обструкция
  • голяма вероятност от неблагоприятно камерно/сърдечно ремоделиране (промени в размера, формата, структурата и функцията на сърцето)

Данните са получени след анализ на ядрено-магнитен резонанс при 125 пациенти с остър инфаркт на миокарда и с елевация на ST-сегмента.

„Нашето проучване установява, че недостигът също като излишъкът на желязо в организма може да има негативен ефект в контекста на острата миокардна исхемия. Ето защо желязото в кръвта трябва да е в оптимални граници“, категоричен е д-р Инсерте.

Учените провеждат и експерименти с мишки с инфаркт на миокарда

Лабораторните животни са хранени така, че да развият дефицит на желязо. При тестовете с животни се потвърждават резултатите от изследванията с хора. Това дава основание на учените да твърдят, че повишеният оксидативен стрес и промяната в нивото на азотен оксид са „отговорни“ за негативните последствия от железния дефицит.

„Нужни са още проучвания. Данните от тях ще ни помогнат да разберем дали компенсирането на дефицита на желязо би оказал положителен ефект върху камерната дилатация и сърдечната недостатъчност при пациенти с тежък инфаркт“. Това казва в заключение д-р Барабес.

При дефицит на желязо в кръвта насреща е…

Фоливит Феро/Folivit® Fero – изцяло природно хематологично средство с благоприятно въздействие върху хемопоезата (кръвообразуването). Освен желязо 15 мг като железен фумарат 45.60 мг, продуктът осигурява фолиева киселина 400 мкг и 9 мкг витамин В12. Съставките са трите най-важни вещества, необходими за синтеза на червените кръвни телца (еритроцити) и хемоглобина. Пряко участват в процесите на образуване на кръв. Допълват се и взаимно усилват действието си.

Продуктът е практически безопасен и има отлична поносимост дори при дълговременна употреба. Приемът е удобен (1 течна капсула дневно, след хранене), което е предпоставка за стриктно придържане към терапията и по-добри резултати.

Продуктът е подходящ за бременни и кърмещи жени. Може да бъде закупен от аптечната мрежа в страната или да се поръча от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg. Цената е достъпна, а ефектът – гарантиран!

borola

Сподели:
Scroll to Top