вторична анемия

Вторична анемия – може ли да развиете повторно анемия и кога?

Анемията е коварно хематологично състояние, от което никой не е защитен, дори след овладяването й. Затова много хора развиват вторична анемия. В това число попадат най-вече тези, които не са преосмислили начина си на живот след първоначалното справяне с анемията.

Появата на анемия е провокирана от определени фактори и ако те не се неутрализират своевременно, в болшинството от случаите състоянието се развива повторно. Разбира се, вторичната анемия може да е резултат и от други фактори, които не са били причина за първото преболедуване.

Защо и кога се развива вторична анемия?

Срещу анемия не се развива имунитет. Това означава, че най-ефикасния начин за избягване на вторичната й поява е избягването на провокиращите анемия фактори. Дори след преболедуване, продължителното излагане на влиянието на подобни фактори води до ново развитие на анемия.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Най-често появата на вторична анемия е резултат от:

  • загуба на кръв, вследствие на външни или вътрешни кръвоизливи
  • кръводаряване
  • по-обилна от обикновено менструация при жените
  • продължителен недостиг на желязо, фолиева киселина или витамин B12 в храната

За хората, изложени на някой от тези фактори е важно да следят за симптоми на анемия, независимо дали преди това са били засегнати от нея. Мерки за овладяването на анемия трябва да се вземат още при първи оплаквания. Най-ефективната и достъпна мярка е приемът на оптимални количества желязо, фолиева киселина и витамин B12. Когато храната е бедна на тези вещества, е препоръчително те да се приемат допълнително.

Комплексно природно решение срещу анемия, препоръчвано и за превенция на повторната й поява

Доказано е, че приемът на необходимите на организма дози желязо, фолиева киселина и витамин B12 помага за бързото лечение на анемия. Тези вещества обаче трябва да се набавят ежедневно дори при здрави хора, за пълна защита от първична и вторична анемия.

Хората, които не могат да си набавят достатъчно от тях с храната, може да разчитат на Фоливит Феро/Folivit® Fero. Само 1 капсула Фоливит Феро осигурява необходимите дневни количества желязо, фолиева киселина и витамин B12. Този изцяло природен и доказано безопасен при продължителна употреба продукт е удачно решение не само за овладяване на анемията, но и за превенция на повторната й поява.

borola

Сподели:
Scroll to Top