анемия-напитки

При анемия – 4 изпитани напитки

Приемът на определени напитки може да помогне за по-бързото овладяване на анемия. В следващите редове ще разкрием кои са те и как се приготвят. А за да сме максимално полезни, в края на статията ще споделим и по какъв начин да се усили техният положителен ефект.

4 напитки, които помагат в борбата с анемия

Сок от моркови, репички и кресон

Високото съдържание на желязо, калий и цинк превръщат тази напитка в ценен помощник на хората, страдащи от анемия. Приемът й благоприятства производството на червени кръвни телца (еритроцити), които са отговорни за пренасянето на кислорода до мускулите и клетките на тялото. Освен това подобрява кръвообращението и спомага за по-доброто насищане с кислород на клетките. За приготвянето на този еликсир са необходими 1 морков, 1 репичка, 3 листа кресон и 200 мл вода. Продуктите се смесват в блендер и получената хомогенна смес се пие всеки ден на гладно.

Сок от люцерна, хвощ и коприва

Това смути доставя на организма солидно количество витамини, минерали и антиоксиданти, които помагат на диагностицираните с анемия да овладеят неприятното състояние. Приемано редовно, то подобрява качеството на кръвта и компенсира хранителния дефицит при тези пациенти. За направата му трябват 1 ч.л. кълнове от люцерна, 1 ч.л. хвощ, ½ с.л. коприва и 250 мл вода. Съставките се сипват в тенджера и се оставят да врат 3-5 минути. Сместа се сваля от котлона, оставя се да почине на стайна температура и се прецежда. Препоръчително е да се пие всеки ден в средата на сутринта.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Бяло вино и семена от див копър (резене)

Мощните антиоксиданти, есенциалните минерали и незаменимите мастни киселини в състава на това питие подобряват кръвообразуването и намаляват тежестта на симптомите на анемия. Продуктите за приготвянето му са: 500 мл бяло вино и 3 с.л. семена от резене. Те се сместват и се оставят да престоят в затворен съд за около 5-7 дни. След този период течността се прецежда и е готова за консумация. Приема се по една винена чаша всеки ден.

Мляко и селъри (дръжкова целина)

Хората, които нямат лактозна непоносимост, могат да се възползват от тази напитка, за да преборят анемията. Тя е ценен източник на желязо, фолиева киселина и антиоксиданти и оптимизира клетъчната оксигенация. Необходимите съставки са 3 стръка селъри и 250 мл мляко. Приготвя се като към заврялото мляко се добавят селърите. Сместа се оставя да почине при стайна температура за 10-15 минути. Приема се веднъж дневно, всеки ден.

Повишаване ефективността на напитките срещу анемия с помощта на изпитано природно средство

За да е многократно по-силен ефектът от предложените напитки, специалистите хематолози у нас приканват страдащите от анемия да комбинират приема им с Фоливит Феро/Folivit® Fero. Вдъхновено изцяло от природата, това хематологично средство е идеално за преодолявана на основните видове анемия. Тайната на успеха му се дължи на рационалната комбинация от трите най-важни съставки за нормалното кръвообразуване – желязо (като железен фумарт), фолиева киселина и витамин B12. Активните съставки са така подбрани, че взаимодействайки помежду си да подобрят качеството на кръвта и да компенсират хранителните дефицити, довели до появата на малокръвие. За да разгърнат напълно своя потенциал, съставките се нуждаят от време. Ето защо се препоръчва Фоливит Феро да се приема по-продължителен период от време. Дълговременната употреба не крие риск за здравето поради изцяло природния произход на продукта.

borola

Сподели:
Scroll to Top