анемия

Негативни ефекти на анемията върху качеството на живот

Медицината разглежда анемията като хематологично състояние, а не като заболяване. Този факт обаче по никакъв начин не намалява тежестта на нейното протичане. Характерните признаци на кръвното разстройство, които включват широк спектър от прояви, водят до рязка промяна в държанието на потърпевшия и създават сериозен дискомфорт при изпълнение на ежедневните му дейности.

Как повлиява анемията на поведението?

Независимо дали причината за появата на малокръвие се крие в намаления брой еритроцити, или пониженото количество на хемоглобин в тях, всички засегнати изпитват чувство на безпричинна обща отпадналост. Липсата на тонус особено отчетливо се забелязва при екстровертните натури. Със задълбочаване на състоянието от характерната им активност, контактност и увереност не остава и помен. Превърнали се в сянка на самите себе си, те избягват общуването и нерядко стават апатични. Все по-трудно намират основание да напуснат топлата постеля и да излязат с приятели. За щастие ходът на тази нетипична метаморфоза може да бъде спрян. Нужно е единствено своевременно да се предприемат мерки за овладяване на състоянието. Освен стриктно придържане към назначената терапия е добре да си върнат радостта от живота, като преоткрият свое забравено хоби, отдадат се на слушане на музика или предприемат разходки сред природата.

Как се отразява анемията на работата в службата?

Дори и най-отдадените на служебните си ангажименти хора имат дни, в които не са в кондиция. За “жертвите” на анемията обаче понижената работоспособност е ежедневие. За да се справят със задачите на работното място те полагат кански усилия. Основните трудности при изпълнение на задачите произтичат от факта, че не съумяват да се концентрират, паметта им изневерява и им липсва проактивност. Ситуацията в службата още повече се усложнява от затруднената комуникация с околните и прекалената раздразнителност. Хематолозите напомнят на потърпевшите да не пренебрегват тези симптоми и да ги овладеят преди атмосферата в офиса да стане нетърпима.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Как да се предотвратят негативните последици от анемията?

Приемът на подходящо средство против анемия ефективно ще помогне на засегнатите да овладеят състоянието си, респективно – да разрешат личностните си проблеми и тези в службата. Сред многообразието от продукти на пазара у нас особено внимание заслужава Фоливит Феро/Folivit® Fero. Рационалната научнообоснована комбинация от желязо, фолиева киселина и витамин B12 в състава му благоприятства кръвообразуването. Мощните естествени активни съставки играят ключова роля за образуване на червените кръвни телца и хемоглобина и заедно допълват ефекта си върху хемопоезата.

borola

Сподели:
Scroll to Top