Негативни ефекти на анемията върху качеството на живот

анемия

Медицината разглежда анемията като хематологично състояние, а не като заболяване. Този факт обаче по никакъв начин не намалява тежестта на нейното протичане. Характерните признаци на кръвното разстройство, които включват широк спектър от прояви, водят до рязка промяна в държанието на потърпевшия и създават сериозен дискомфорт при изпълнение на ежедневните му дейности.

Как повлиява анемията на поведението?

Независимо дали причината за появата на малокръвие се крие в намаления брой еритроцити, или пониженото количество на хемоглобин в тях, всички засегнати изпитват чувство на безпричинна обща отпадналост. Липсата на тонус особено отчетливо се забелязва при екстровертните натури. Със задълбочаване на състоянието от характерната им активност, контактност и увереност не остава и помен. Превърнали се в сянка на самите себе си, те избягват общуването и нерядко стават апатични. Все по-трудно намират основание да напуснат топлата постеля и да излязат с приятели. За щастие ходът на тази нетипична метаморфоза може да бъде спрян. Нужно е единствено своевременно да се предприемат мерки за овладяване на състоянието. Освен стриктно придържане към назначената терапия е добре да си върнат радостта от живота, като преоткрият свое забравено хоби, отдадат се на слушане на музика или предприемат разходки сред природата.

Как се отразява анемията на работата в службата?

Дори и най-отдадените на служебните си ангажименти хора имат дни, в които не са в кондиция. За “жертвите” на анемията обаче понижената работоспособност е ежедневие. За да се справят със задачите на работното място те полагат кански усилия. Основните трудности при изпълнение на задачите произтичат от факта, че не съумяват да се концентрират, паметта им изневерява и им липсва проактивност. Ситуацията в службата още повече се усложнява от затруднената комуникация с околните и прекалената раздразнителност. Хематолозите напомнят на потърпевшите да не пренебрегват тези симптоми и да ги овладеят преди атмосферата в офиса да стане нетърпима.

Как да се предотвратят негативните последици от анемията?

Приемът на подходящо средство против анемия ефективно ще помогне на засегнатите да овладеят състоянието си, респективно – да разрешат личностните си проблеми и тези в службата. Сред многообразието от продукти на пазара у нас особено внимание заслужава Фоливит Феро/Folivit® Fero. Рационалната научнообоснована комбинация от желязо, фолиева киселина и витамин B12 в състава му благоприятства кръвообразуването. Мощните естествени активни съставки играят ключова роля за образуване на червените кръвни телца и хемоглобина и заедно допълват ефекта си върху хемопоезата.

borola
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x