Лесно забременяване

Лесно забременяване с прием на желязо

Когато кръвта не е снабдена с достатъчно количество желязо се наблюдава намален брой на червените кръвни клетки – състояние, познато в медицинските среди като анемия (малокръвие). Отличава се с отклонения в нормалната структура и функция на кръвта и намален брой на основните ѝ компоненти – еритроцити и хемоглобин. Желязото е ценен микроелемент, който участва в синтеза на хемоглобин в еритроцитите.

Лесно забременяване се постига чрез прием на желязо, твърдят учени

Голяма част от жените знаят за необходимостта да приемат желязо по време на бременността, поради завишените нужди на организма през този период. Но защо е толкова важно да се приема желязо и преди забременяване?
Множество клинични проучвания доказват връзката между ниски нива на желязо в кръвта и намалената фертилност при жените. Данните показват, че жените, които не приемат достатъчно желязо, е възможно да страдат от липса на овулация и намалена функционалност на яйцеклетките, успоредно с което се намаляват шансовете за забременяване.
Изследователите открили, че с 40% до 60% се намалява вероятността от безплодие вследствие на проблеми с овулацията при жени, които приемат желязо преди зачеване.

Защо е важно да се приема желязо преди зачеване?

След като основна функция на еритроцитите е да доставят кислород до всички тъкани и органи, включително яйчниците и матката при жената, с течение на времето техният дефицит е възможно да доведе до влошена функция на яйцеклетките. А още по-лош сценарий се наблюдава, когато се стигне до зачеване, но дефицитът на желязо възпрепятства деленето на клетките на зародиша. В отделни случаи това може да доведе и до спонтанен аборт.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

За по-лесно забременяване приемайте достатъчно количество желязо

След установен железен дефицит приемът на желязо е задължителен. Но за жените, които планират бременност и желаят да постигнат лесно забременяване и безпроблемна бременност е силно препоръчително да приемат желязо, фолиева киселина и витамин B12 – трите ключови елемента за правилното кръвообразуване.

Фоливит Феро/Folivit® Fero е доказан и напълно безвреден продукт, който се прилага успешно при всички видове анемия.

Силно препоръчително е да се приема по 1 течна капсула дневно след хранене преди, по време и след самата бременност, което благоприятства успешно зачеване и правилно развитие на плода.

borola

Сподели:
Scroll to Top