спорт при анемия

Спорт при анемия – особености, които да се съблюдават

Практикуването на спорт при анемия е напълно възможно. За да протече тренировката гладко обаче, трябва да се вземат предвид някои важни подробности. Вижте кои са те!

Спорт при анемия – важни детайли, които е добре да се вземат под внимание

Първо се консултирайте с лекар

Не започвайте да спортувате, преди да се консултирате с лекар. Обсъдете какви физически активности са подходящи за вас. Вижте дали се налага корекция в приема на медикаменти в зависимост от режима на хранене и двигателната активност.

Увеличавайте интензивността постепенно

Започнете с леки тренировки и увеличавайте интензивността плавно. Добро начало са йога практиките и енергичното ходене. Когато се почувствате готови и ако състояниято ви позволява, преминете към изпълнението на по-енергични упражнения.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Вслушвайте се в тялото

Следете пулса си по време на тренировка. Прекалено бързият сърдечен ритъм е сигнал, че трябва да забавите темпото и да отдъхнете. Ако чувствате, че енергията ви е изчерпана, не се насилвайте да продължите. Спрете упражненията и незабавно се обърнете към лекар, ако усетите болка в гърдите, респираторни проблеми, нарушения в пулса.

Тренирайте, когато сте най-енергични

Спортувайте, когато се чувствате най-енергични. Когато енергийните нива в тялото са най-високи, кислородът е достатъчен и умората не настъпва толкова бързо.

Предвидете повече дни за възстановяване

Възстановителният процес след тренировка е от ключово значение за добрата форма. Имайте предвид, че трябва да си отделите повече дни за възстановяване. Причината е, че мускулната треска обикновено е по-силно изразена и е с по-дълга продължителност отколкото тази при хората без анемия.

Внесете някои промени в хранителния режим – важна особеност на спорт при анемия

Регулирането на диетата се отразява благотворно на тренировката. Ако страдате от желязодефицитна анемия, включете в ежедневното меню повече хранителни източници на железо и витамин B12. Такива са спанакът, яйцата, лещата, стридите, говеждото и свинското месо. За по-добро усвояване на желязото консумирайте успоредно храни, богати на витамин C.

Спорт при анемия – природна помощ за още по-добри резултати

Приемът на Фоливит Феро/Folivit® Fero е от полза както за вашето здраве, така и за тренировката. Този природен хематологичен продукт благоприятства кръвообразуването (хемопоезата). Благотворният му ефект се дължи на уникалната формула. Всяка течна капсула на Фоливит Феро доставя на организма трите най-важни съставки за образуване на червените кръвни телца (еритроцити) и хемоглобина:

  • желязо като железен фумарат
  • фолиева киселина
  • витамин B12

Желязото във Фоливит Феро участва в образуването на хемоглобин в еритроцитите.

Фолиевата киселина и витамин В12 активират синтеза на вещества на клетъчното ядро, процесите на делене, узряване и диференциране на еритроцитите. Освен това участват в изграждане на миелиновите обвивки на гръбначномозъчните нерви.

Фоливит Феро е напълно безопасен и има отлична поносимост. Дозира се по 1 течна капсула дневно, след хранене. Може да се приема от бременни. Наличен е в електронен магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

borola

Сподели:
Scroll to Top