Хронична умора – един от признаците на анемия

Усещането за умора днес е все по-вероятно да ни спохожда по-често, отколкото ни се иска. То може да се дължи на усилен труд, недостатъчно почивка или прекалено много стрес и натоварване в ежедневието. Но не бива да забравяме, че чувството на постоянна умора не е естествено състояние на човешкия организъм, а по-скоро индикация за наличие на някакъв проблем.

Хронична умора – възможен сигнал за наличие на анемия

Един от основните признаци на анемия е именно наличието на хронична умора. Когато в организма не циркулира достатъчно количество кислород, една от първите външни прояви на организма е именно усещането за умора.
Анемия е състояние, при което в организма липсват достатъчно червени кръвни клетки. Това може да е вследствие както на кръвозагуба, така и при намалено производство на еритроцити. Но анемия може да се развие и в резултат на наличието на хемороиди, силно менструално кръвотечение при жените или при проблеми в храносмилателния тракт.
До анемия може да се стигне също когато в организма се наблюдава недостиг на един от трите най-важни за кръвообразуването елементи – желязо, фолиева киселина или витамин B12.

Хронична умора се смята за един от основните и достатъчно показателни признаци за наличие на анемия. Това състояние се развива в резултат на ограниченото количество кислород в тъканите, органите и мускулите. А без достатъчно кислород те не могат да изпълняват своите функции.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Кислородът, който постъпва в организма чрез дишането, се транспортира в организма от червените кръвни клетки посредством хемоглобина. Но при анемия този процес е нарушен, затова голяма част от тъканите и органите страдат от липса на кислород. Нормални дейности в ежедневието изискват по-голямо усилие от страна на организма, когато тялото страда от недостиг на кислород. Това често води до крайно изтощение и хронична умора.

Как се лекува анемия и хронична умора?

Един от най-сигурните и ефикасни начини за лечение на анемия, независимо от нейния вид, е чрез допълнителен прием на желязо, фолиева киселина и витамин B12. Това са трите най-значими елемента, които стимулират кръвотворните функции на организма. Но е препоръчително също така да се установят и неутрализират причините за появата на анемия, както и да се следва подходящ хранителен режим.
Хронична умора и анемия се повлияват отлично от приема на Фоливит Феро/Folivit® Fero. Това хематологично средство може да се използва при недоимък на една или всяка една от трите основни съставки – желязо, фолиева киселина и витамин B12.

borola

Сподели:
Scroll to Top