риск от анемия

Риск от анемия – ето кои фактори го повишават!

Във висок риск от анемия попадат хората, асоцииращи се с определени фактори. Вижте кои са главните рискови фактори, водещи до развитие на анемия, и какво да сторите, за да овладеете хематологичното състояние.

Наследствена предразположеност = риск от анемия

Генетичният фактор за развитие на анемия е доста силен. За това и хората с наследствена предразположеност е много по-вероятно да развият анемия, от тези без фамилна анамнеза. Съществуват видове анемии, които са наследствени заболявания на кръвта. Такива са сърповидно-клетъчната анемия и таласемия. Те са по-специфични и изискват специален подход на лечение.

Хронични заболявания и кръвозагуба след оперативна намеса

Хората, страдащи от определени заболявания, са по-податливи към развитие на анемия. Диабетът, бъбречните и сърдечно-съдовите заболявания, възпалителните заболявания на червата и злокачествените заболявания се свързват с предразположеност към анемия.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Пациентите с кървене от стомашно-чревния тракт или тези, преживяли кръвозагуба след травма или операция, също могат да развият анемия. При тях насроченият от лекар прием на допълнително желязо може да помогне за овладяване на състоянието.

Възраст

Малките деца се нуждаят от есенциални витамини и желязо, за да растат и да се развиват. За това и ако не ги получават в адекватни количества чрез правилно хранене, е много вероятно да развият анемия. При тийнейджърите рискът от анемия също е завишен. Рисков фактор за това е недостигът на сън и често непълноценното хранене.

Хората в напреднала възраст също са податливи на анемия. При тях тя се свързва с наличието на хронични заболявания и недохранване. Диагностицирането на състоянието изисква своевременни мерки за предотвратяване на опасни за здравето усложнения.

Обилна менструация

Жените в детеродна възраст с обилна менструация са заплашени от анемия поради кръвозагуба. Те често страдат от дефицит на желязо и е много важно да приемат продукти за правилно кръвообразуване.

Бременност и риск от анемия

Бременните жени се нуждаят от повече ключови елементи за образуването на червени кръвни клетки и развитие на плода. За това по време на бременността, както и след раждането, могат да развият анемия с дефицит на витамини или на желязо. Освен пълноценно хранене, на бременните, плануващите бременност и вече родилите дами се препоръчва прием на природно средство под формата на добавка, подпомагащо кръвообразуването.

Недохранване

Всички хора, които не си набавят достатъчно количества ключови за кръвообразуването хранителни вещества, са в риск от анемия. От значение за доброто им здраве е установяването на здравословен режим на хранене и прием на продукт за нормално кръвообразуване.

Правилното решение за хората с риск от анемия

Ако сте припознали някои от изброените рискови фактори или в момента страдате от анемия, вземете правилното решение за овладяване на състоянието. Започнете прием на Фоливит Феро/Folivit® Fero. Продуктът е мощно природно хематологично средство, специално създадено да осигурява на организма трите ключови елемента за правилно кръвообразуване. Това са желязо, фолиева киселина (витамин B9) и витамин B12. Те се съдържат в продукта в оптимални количества и лесноусвоима форма. Действат в отлична синергия за образуване на червени кръвни телца и хемоглобин, и справяне с анемията.

Продуктът може да се приема от най-рисковите групи – деца, хора в напреднала възраст, бременни и кърмещи жени. Високият му профил на безопасност и високото качество и чистота на активните вещества гарантират прием без рискове за здравето.

borola

Сподели:
Scroll to Top