народна медицина при анемия

Народна медицина при анемия – лечебната сила на природата

Използването на народна медицина при анемия е добър алтернативен начин за справяне с малокръвието. Кои са природните дарове за преборване на анемията – вижте тук!

Коприва – фаворит от българската народна медицина при анемия

Не се подвеждайте по защитните „жилещи” листа на копривата – те крият много лечебни ползи за здравето. Парничето, както мнозина я наричат, е мощен природен лек за анемия. Има богат профил на полезни вещества – желязо, витамини C, А и К, и фолиева киселина. Комбинацията от добри количества желязо с витамин C гарантира пълно усвояване на важния елемент за преборване на малокръвието. За да се възползвате от свойства на копривата, я приготвяйте свободно под формата на чай, салати и ястия.

Магданоз

Магданозът е повече от вкусна добавка към храната. Той проявява редица свойства в подкрепа на здравето. Сред тях са мощен антиоксидантен ефект, укрепване на имунитета, контрол над холестерола и кръвната захар, регулиране на месечния цикъл и много други. Друга ключова роля магданозът проявява по отношение на борбата с анемията. Богатият му на желязо и витамин C състав предпазва от малокръвие и успешно се справя с хемолитичното състояние. Може да се консумира в сурово състояние, както и под формата на чай.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Глухарче

Съществуват две често срещани причини, поради които човек развива анемия. Едната е, че не консумира достатъчно богати на желязо и важни витамини храни, а другата – че не усвоява желязото правилно. И в двата случая от голяма полза би било глухарчето. Листата му съдържат големи количества желязо и консумацията им помага за увеличаване на способността за абсорбиране на важния минерал. За да включите глухарчето към способите си за лечение на анемия можете да ползвате листата или корените му. Може да го пиете под формата на запарка и успешно да го комбинирате с други богати на желязо растения, като коприва.

Пиене на вода от медни съдове – необичайна техника от нашата народна медицина при анемия

Пиенето на вода от медни съдове е стара техника от народната медицина, за която се смята, че допринася за подобряване на здравословното състояние. Когато живителната течност се съхранява в медни съдове, за 8 или повече часа, медта отделя някои от своите йони във водата. Този процес е известен под името Олигодинамичен ефект. Известно е, че медта притежава антимикробни, противовъзпалителни, антиоксидантни и антиканцерогенни свойства. Също така подпомага образуването на хемоглобин и регенерацията на клетките. Човешкото тяло не може да произвежда мед и за това тя трябва да се набавя чрез храната или от други източници. Пиенето на вода от медни съдове е една добра алтернатива за доставяне на мед за правилно функциониране на организма и преборване на анемията.

Мощна природна комбинация за нормално кръвообразуване

Разкрихме някои от тайните лекове за анемия. Сега ще посочим и средство, което също идва от природата, и може успешно да се комбинира с всички народни техники за борба с малокръвието. То се нарича Фоливит Феро/Folivit® Fero. Представлява напълно натурален продукт, съчетание от трите най-важни елемента за правилно кръвообразуване – желязо, витамин B12 и фолиева киселина. Активните съставки действат в синергия за активиране на процесите по делене, узряване и диференциране на червени кръвни телца. Попълват нуждите на организма от трите есенциални елемента и овладяват анемията при хора от всички възрастови групи.

borola

Сподели:
Scroll to Top