билки при анемия

Лековити билки при анемия – ето кои помагат!

Природата е нашият източник на лекарства за различни заболявания, затова и там можем да намерим лековити билки при анемия. Обикновено най-често срещана форма на състоянието е с дефицит на желязо в организма. Съществуват различни стратегии за справяне и редуциране на неприятните симптоми, свързани с него. Една от тях е да се използват специални за тази цел билки при анемия, като допълващо лечение. Затова и в следващите редове ще ви предоставим кратък списък с най-добрите такива. Те са лесно достъпни, така че може спокойно да опитате някои от тях.

Коприва – една от най-лесно достъпните билка при анемия

Копривата е широко разпространена и всеки човек може да я набави лесно. В нея се съдържа голямо количество желязо и трудно може да се намери алтернатива на билката в природното царство. Освен това в нейния състав влизат още витамин C и К, които помагат за по-доброто усвояване на желязото в организма, за неговото тонизиране и по-бързо овладяване на симптомите. Най-полезна е прясната коприва през пролетта и през есента. Тя е крехка и с най-високо съдържание на полезни вещества. Може да си направите чай от билката, като при анемия е добре да се изпива една чаша сутрин, 30 минути преди закуска. До края на деня изпийте още 1-2 чаши, най-добре преди хранене.

Корен от глухарче – като част от известните билки при анемия с изключително полезни свойства

От фармакологична гледна точка най-силен интерес будят коренът и цветът на глухарчето. Неговите полезни свойства са свързани с подсилване на имунната система, за отслабване, при храносмилателни нарушения, чернодробни заболявания и диабет, и като добър източник на витамини. Лековитата билка при анемия е от изключително значение заради способността си да стимулира кръвообращението и кръвотворната функция. Хубавото е, че може да се експериментира с приготвянето му. Може да се добавят неговите листа към салати, да се приготви чай от корена му или смес от изпечени корени и мед.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Магданоз – една от многото билки при анемия, богата на полезни вещества

В магданозът се съдържа голямо количество желязо, но това не е всичко. Освен това с редовната му употреба може да си набавите и сериозно количество витамин А и B (B1, B2, B3, B5, B6), фолиева киселина и витамин К. Фолиевата киселина заедно с желязото стимулират кръвообразуването в организма. В допълнение магданозът е много богат на антиоксиданти, подпомага имунната система, тонизира организма и му помага за възстановяване от съпътстващите при анемия симптоми. Добре е да запомните, че за да се възползвате от всички полезни свойства на чудотворната билка при анемия трябва да я консумирате в прясно и свежо състояние. Много добър начин е да си направите изцеден сок от магданоз. Да, не е от най-вкусните напитки, но с малко лимон ще извлечете всички необходими ползи.

Към лечението с билки при анемия добавяне на още едно природно средство с доказан ефект

Фоливит Феро / Folivit® Fero е с доказано действие срещу анемия, благодарение на добре подбраната тройна комбинация от активни съставки. Във всяка капсула се съдържа оптимално количество от трите най-важни вещества за кръвотворните процеси:

  • Желязо – 15 мг (като железен фумарат 45.60 мг)
  • Фолиева киселина – 400 мкг
  • Витамин B12 – 9 мкг

Благодарение на неговото действие се стимулира образуването, узряването и деленето на червените кръвни клетки, и се повишават нивата на хемоглобина в кръвта. Освен това продуктът е икономически изгоден, лесен за употреба тъй като се приема само 1 капсула на ден, след хранене. За да се постигне оптимален ефект е добре да се приема минимум 3 месеца.

Потърсете го в аптеките или поръчайте онлайн бързо и удобно от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola

Сподели:
Scroll to Top