анемия от хемороиди

Анемия от хемороиди – разберете повече за състоянието

Анемия от хемороиди е хематологично състояние, което се наблюдава сравнително рядко. За да разберете повече за него, изчетете публикацията до край. В нея ще предложим и работещо решение при този тип анемия.

Какво може да предизвика анемия?

Главната причина за развитие на анемия са ниските нива на желязо в кръвта. Те могат да бъдат предизвикани от:

  • липса на адекватно количество желязо в диетата (обикновено при деца и бременни жени)
  • неспособност на тялото да абсорбира правилно желязото
  • обилна менструация
  • кръвозагуба в резултат на злокачествено заболяване, язва или кървене от стомашно-чревния тракт

Една от основните причини за кървене през стомашно-чревния тракт могат да бъдат хемороидите.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Анемия от хемороиди – повече информация за състоянието

Хемороидите са подути вени в долната част на ректума. Те могат да бъдат локализирани в самия ректум, както и извън него. Вътрешните хемороиди често не могат да бъдат забелязани, докато външните се виждат добре при преглед. Независимо от това дали са вътрешни или външни, и двата вида хемороиди причиняват болка, сърбеж и кървене.

Хемороидите често се възпаляват и кървят при дефекация. В определени случаи, ректалното кървене може да бъде особено силно и да причини загуба на голямо количество кръв. Въпреки че не се наблюдава често, хроничната кръвозагуба вследствие на хемороиди може да доведе до анемия.

Ако се съмнявате, че може да сте развили анемия, вследствие на хемороиди, се консултирайте с личния си лекар. Желязодефицитната анемия може да бъде диагностицирана само чрез кръвни изследвания. Определени симптоми също могат да подсказват за анемия от хемороиди.

Признаци на анемия, предизвикана от хемороиди

  • умора и безсилие в резултат на загубата на кръв
  • наличие на значително количество кръв в екскрементите
  • стомашни крампи или силна абдоминална болка
  • болка в областта на ректума при дефекация
  • болка и сърбеж в областта на ануса, придружена от лесно кървене при напрягане

Мощна подкрепа при анемия от хемороиди

Ако страдате от анемия, предизвикана от хемороиди, подкрепете здравето си, като компенсирате дефицитите на важни вещества в организма. Започнете прием на Фоливит Феро/Folivit® Fero. Продуктът представлява природно хематологично средство с оптимално съдържание на желязо, фолиева киселина и витамин B12. И трите есенциални вещества съдействат за нормалното кръвообразуване при загуба на кръв от хемороиди, менструация, раждане, кръводаряване, инфекции и операции. Повишават нивото на здравите червени кръвни телца и хемоглобина за ефективно справяне с анемията.

Продуктът се дозира по 1 течна капсула на ден, след прием на храна. Може да се прилага при всички видове анемия. Подходящ е и за деца и бременни жени. Високото качество на съставките осигурява мощно действие без рискове за здравето. Препоръчително е да се приема минимум три месеца.

borola

Сподели:
Scroll to Top