Желязодефицитна анемия – скритият ни враг е разкрит

Бледа кожа на лицето – основен симптом на анемия

Анемията е най-разпространеното в световен мащаб медицинско състояние, свързано с разстройство на кръвотворните функции. Характеризира се с намалено производство на еритроцити и нисък хемоглобин в тях. В ранна фаза и двете състояния може да не провокират отчетливи физически симптоми и анемията да остане недиагностицирана. Основният симптом, който е налице още от ранните стадии на анемията и се ползва като основен маркер за откриването й, е бледата кожа на лицето.

При трайно бледа кожа на лицето задължително трябва да се подозира наличието на анемия. Необходимо е да се пристъпи към съответните кръвни изследвания за потвърждаване на диагнозата и да се назначи адекватна терапия за лечение на анемия в зависимост от причините за възникването й.

Защо анемията е съпроводена от бледа кожа на лицето?

Едно от първите последствия при анемия с ниски еритроцити и нисък хемоглобин е изчезването на руменината на лицето и избледняването на кожата. Именно червеното оцветяване на хемоглобина подсигурява поддържането на характерната здравословна червенина на лицето. Червеният му цвят се дължи на окисленото желязо, което е включено в структурата му и което придава характерното червено оцветяване и на еритроцитите.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Колкото по-нисък е хемоглобинът, толкова по-бледа става кожата. Основна причина за това е недостигът на желязо в организма. При траен дефицит на този микроелемент кръвотворните функции комплексно отслабват, защото организмът не разполага с основния ресурс, необходим за синтезата на хемоглобин. Компенсирането на железния дефицит е основно изискване за преодоляване на този проблем и последиците му, свързани с избледняването на кожата.

Комплексна подкрепа за кръвотворните функции срещу анемия и асоциираните с нея симптоми

  • Редом с дефицита на желязо анемията може да е провокирана и от недостиг на фолиева киселина или витамин B12. Тотална защита срещу това заболяване и асоциираните с него симптоми може да осигури единствено редовното набавяне и на трите от тях.
  • Природният продукт Фоливит Феро/Folivit® Fero съдържа оптималните дневни дози желязо, фолиева киселина и витамин B12 и се ползва като комплексно средство за превенция и допълващо лечение на анемия във всяка възраст, включително при бременни.
  • При трайно бледа кожа на лицето евентуална анемия никога не би трябвало да се пренебрегва, а доказаната ефективност на Фоливит Феро може да бъде от полза на всеки човек в нужда.
borola

Сподели:
Scroll to Top