Следродилна анемия

Анемия след раждане – 2 причини, 3 симптома, 1 решение

Развитието на анемия след раждане е често явление, дори в развитите страни. Следродилната анемия се асоциира основно с хроничния дефицит на желязо в майчиния организъм. Поради това най-срещаната форма на анемия след раждане е желязодефицитната.

Ако не се предприемат мерки за компенсиране липсата на желязо, желязодефицитната анемия след раждане крие рискове за здравето както на майката, така и на новороденото. Затова ще представим 2-те основни причини за развитие на следродилна анемия, 3-те най-лесни за разпознаване симптоми и 1 ефективно природно средство за компенсиране на железния дефицит и овладяване на анемията.

Анемия след раждане

Причини. Двете основни причини за развитие на анемия след раждане са:

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро
  • Хроничен дефицит на желязо преди забременяването или по време на бременността. Нормалното развитие на ембриона повишава дневните нужди на бъдещата майка от желязо средно 3 пъти. По-високите нужди се обосновават от изграждането на плацентата и кръвотворните нужди на бебешкия организъм. Желязото е основен микроелемент обезпечаващ нормалната еритропоеза.
  • Обилна кръвозагуба при раждането. Загубата на кръв е сред основните и най-чести причини за анемия, а раждането винаги повишава риска от подобни състояния.

Важно е да се отбележи, че имайки предвид тези особености рискът от анемия нараства след всяко следващо раждане.

Симптоми. Трите най-чести симптоми на анемия, включително след раждане, включват:

  • продължителна и постоянна умора
  • нарушено емоционално равновесие с прояви на депресия, раздразнителност и апатия
  • недостатъчна лактация

Природно решение при следродилна анемия

Проявите на анемия след раждане и рискът от усложнения при майката и новороденото може да се минимизират с подобряване приема на желязо, фолиева киселина и витамин B12. Комплексно решение в тази насока предлага приемът на природния продукт Фоливит Феро/Folivit® Fero.

Фоливит Феро е пълноценен източник и на трите споменати нутриенти, които предотвратяват развитието и усложненията на анемията. Приемът на Фоливит Феро може да започне още в периода на планиране на бременността и да продължи поне 3 месеца след раждането. Така рискът от развитие на анемия и съпровождащите я последствия за майката и бебето се свежда до минимум.

borola

Сподели:
Scroll to Top