анемия

Анемия по време на бременност – какви въпроси измъчват жените?

Според различни проучвания много млади жени страдат от анемия, която в повечето случаи дори не лекуват, смятайки, че тя не е опасно заболяване. Едва когато представителките на нежния пол искат да имат дете, тогава започват да се замислят по-сериозно за здравословното си състояние и в частност как да се справят с анемията.

Повечето бъдещи майки са запознати с това какви усложнения крие анемията – умора, отпадналост, задух, раждане на дете с по-ниско тегло, преждевременно раждане и др. За да помогнем на бременните жени да се справят по-лесно с този проблем ще отговорим на някои от най-често задаваните въпроси, свързани с хематологичното състояние.

Към какъв лекар е необходимо да се обърна в случай, че имам симптоми на анемия?

В тези случаи е необходимо да потърсите личния си лекар или акушер-гинеколог.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Колко дълго трябва да приемам средства за лечение на желязодефицитна анемия?

Сред бременните жени често се наблюдава лека или средна форма на желязодефицитна анемия. Приемът на средства за преодоляване на състоянието продължава поне 2-3 месеца. По преценка на лекаря този период може да бъде удължен до 6 месеца.

Какво представлява Синдрома на уморените крака?

Той се среща при бременни жени с желязодефицитна анемия, както и при хора с бъбречни заболявания. Свързан е с усещане за дискомфорт в краката, който намалява при раздвижване и употреба на препарати, съдържащи желязо.

Кое е най-подходящото средство за преодоляване на анемията през бременността?

То трябва да съдържа комбинация от най-важните съставки, необходими за образуване на червените кръвни телца и хемоглобина – желязо, витамин В12 и фолиева киселина. Висококачествена комбинация от тези вещества се съдържа в природния продукт Фоливит Феро – доказано хематологичното средство против анемия.

borola

Сподели:
Scroll to Top