най-важните витамини и минерали през бременността

Желязото и фолиевата киселина – едни от най-важните витамини и минерали през бременността

Бременността и раждането са едни от най-вълнуващите моменти в живота на жената. За поддържaнето на нейното отлично здравословно състояние, както и това на бъдещото бебе, от особено голямо значение е какъв е начинът на хранене, към който се придържа бременната жена.

Приеманите от нея чрез храната минерали, витамини, както и останалите ценни вещества достигат до плода, благодарение на пъпната връв. По този начин те помагат за изграждането и развитието на всяка структура в организма на бебето. Ако майчиния организъм страда от недостиг на полезни вещества, такъв със сигурност ще се наблюдава и при плода. Кои са основните правила на храненето в периода на бременността, необходими жената да следва за да поддържа отличното си здравословно състояние, както и това на своето бебе.

Според схващания, битуващи в миналото, бременната жена е трябвало да се храни за двама.

Според съвременните специалисти това обаче изобщо не е необходимо, а дори може и да навреди на здравословното й състояние. Полезното уточнение, което следва да се направи в случая е, че е необходимо бременната жена да се старае да осигури всички необходими за правилния растеж и вътреутробно развитие на плода. За тази цел родилките следва да се насочат към ежедневната употреба на зеленчуци, плодове, млечни продукти, пилешко месо, риба, яйца. Също така и малки количества въглехидрати и мазнини.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Сред важните витамини в периода на бременността се нарежда фолиевата киселина или витамин В9.

От особена важност е той да се осигурява още 2-3 месеца преди забременяването и 2-3 месеца след него.

Приемът на достатъчно количество фолиева киселина е от изключителна необходимост за правилното развитие на нервната система на плода. Според специалисти приемът на фолиева киселина под формата на таблетки предотвратява дефекта на невралната тръба и вродените малформации на плода. Такава малформация е заешката уста например.

Желязото от своя страна е един от най-необходимите минерали по време на бременността. Нуждите от него нарастват именно в този период тъй като през него жената продуцира повишено количество кръв, а желязото е основен елемент за нейното прозиводство. Когато желязото постъпи в организма то се насочва директно към плацентата. Тя е временен орган, развиващ се у бременните жени, който служи за изхранването на плода до раждането му.

Необходимото количество от фолиева киселина и желязо, необходими за поддържането на здравето на всяка всяка бременна жена и плода й, се съдържа във висококачествената комбинация Фоливит Феро. Освен тях Фоливит Феро съдържа витамин В12, който е особено важен за плода тъй като участва във формирането на миелиновите обвивки на гръбначно мозъчните нерви, а дефицитът му потиска делението на клетките на костния мозък.
Благодарение на специалната си фармацевтична формула – течни капсули, полезните за бременната жена и плода съставки се усвояват бързо и лесно.

borola

Сподели:
Scroll to Top