естествени средства при анемия

Естествени средства при анемия – кои помагат?

Използването на естествени средства при анемия, набира популярност за лечение и облекчаване на симптомите. Анемията, характеризираща се с липса на здрави червени кръвни клетки, може да доведе до умора, слабост и задух. В тази статия ще разгледаме някои от най-ефективните природни начини за борба с хематологичното състояние и как те могат да ви помогнат да се почувствате по-добре.

Богати на желязо храни – естествени средства при анемия

Когато става въпрос за естествени средства за лечение на анемия, богатите на желязо храни са на първо място в списъка. Спанакът е особено богат на нехемово желязо, което може да помогне за увеличаване производството на червени кръвни клетки. В допълнение към желязото, листните зеленчуци като къдраво зеле и манголд съдържат фолат, витамин В, който е от решаващо значение за образуване на еритроцитите. Проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition, установява, че включването на тези богати на желязо храни в диетата подобрява нивата на хемоглобина при страдащи от анемия със средно 0,4 g/dL за 12 седмици. Това подчертава важността на диетичните избори като естествени средства за лечение на анемия. Може да ги консумирате в салати, смутита или супи.

Цвекло – едно от мощните естествени средства при анемия

Цвеклото, богато на желязо и други основни хранителни вещества като фолиева киселина, подобрява нивата на хемоглобина, като помага за естественото преодоляване на анемията. Редовната му консумация насърчава детоксикацията и подобрява притока на кръв, което го прави идеално за поддържане цялостното здраве на кръвообращението. Пиенето на сок от цвекло или добавянето на печено такова към вашите ястия може значително да повиши приема на желязо, което помага за намаляване симптомите на анемията.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Витамин C – важен спътник към най-добрите естествени средства при анемия

Въпреки че богатите на желязо храни са жизненоважни в борбата с анемията, тялото ви се нуждае от витамин С, за да абсорбира ефективно желязото. Това го прави съществена част от природните лекарства за анемия. Храни богати на витамин С като цитрусови плодове, чушки и ягоди, спомагат за подобряване усвояването на желязо от растителни източници. Комбинацията на такива, богати на желязо с храни съдържащи витамин С е прост, но мощен начин да гарантирате, че тялото ви получава хранителните вещества, от които се нуждае, за да подобри малокръвието.

Черна меласа – едно от изненадващите естествени средства при анемия

Черната меласа се използва от векове като един от най-ефективните натурални лекове за лечение на анемия. Снабден с желязо, магнезий, калций и витамини от група B, този сладък сироп е отличен вариант за хората, които искат да увеличат броя на червените кръвни клетки в своя организъм. Само една супена лъжица черна меласа осигурява значително количество желязо, което помага за подобряване нивата на хемоглобина и намаляване на умората. Смесването му в топла вода или добавянето към овесена каша го прави лесно допълнение към ежедневната ви рутина.

Природен продукт с доказано качество – едно от най-добрите естествени средства при анемия

Благодарение на Фоливит Феро / Folivit® Fero можете успешно да преборите анемията! Продуктът представлява мощна комбинация от желязо, фолиева киселина и витамин B12 за нормално кръвообразуване. Трите активни съставки участват пряко в процеса на образуване на червени кръвни телца, като взаимно допълват ефектите си. Високото им качество и природен произход осигуряват справяне с анемията без рискове за здравето. Продуктът може да се приема при всички форми на анемия. Подходящ е и за бременни, и за деца. За оптимален ефект се препоръчва да се приема за период минимум от 3 месеца.

Потърсете в аптеките в страната или закупете лесно и удобно онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola

Сподели:
Scroll to Top