хранителна добавка при анемия

Съвети за избор на хранителна добавка при анемия

Приемът на хранителна добавка при анемия е ефективен начин за набавяне на необходимите вещества и успешно преборване на състоянието. На пазара се предлагат множество продукти и изборът на подходящ от тях може да бъде труден. Със следващите съвети ще ви насочим как да различите и изберете най-доброто хематологично средство срещу анемия.

Комплекс от необходими вещества в добрата хранителна добавка при анемия

Съществуват различни видове анемия, провокирани от дефицити на определени есенциални за правилното кръвообразуване елементи. Най-популярна сред тях е желязодефицитната анемия. За да се пребори хематологичното състояние, организмът ежедневно трябва да се снабдява с необходимите вещества за производство на червени кръвни телца. Най-важният и задължително присъстващ във всеки продукт срещу анемия елемент, е желязото. Но той не е единственият, от който тялото се нуждае. Фолиевата киселина и витамин B12 също пряко участват в процеса на кръвообразуване. Трите вещества взаимно потенцират ефектите си и превръщат хранителната добавка в мощно средство за ефективно преодоляване на анемията.

Форма и количество желязо

Желязото в хранителните добавки срещу анемия може да бъде под формата на железен фумарат, железен сулфат или железен глюконат. Счита се, че и трите форми се усвояват добре от организма. Разлика обаче, има в количеството на усвоимо желязо. Продуктите с железен фумарат съдържат най-голямо количество желязо, за това и са най-препоръчвани.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Чистота, качество и липса на странични ефекти

Продуктът срещу анемия трябва да съдържа единствено висококачествени естествени съставки, които да не проявяват странични ефекти. Това значи да бъдат в адекватни за нуждите количества, и да имат синергично действие. Природните продукти, които могат да се приемат от деца, бременни и кърмещи жени, и от възрастни, са с най-висок профил на безопасност.

Фармацевтична форма на продукта

Фармацевтичната форма на продукта е от съществено значение за неговото усвояване и ефективност. Избирайте продукти, чиито активни съставки са в специална течна фаза или т.н. течни капсули. Те осигуряват по-бързо, пълно и лесно усвояване от организма, като така допринасят за повишаване на ефективността на препарата.

Хранителна добавка при анемия, отговаряща на всички критерии

Природното средство за справяне с анемията, което отговаря на всички изисквания за качество, ефективност и безопасност, е Фоливит Феро/Folivit® Fero. Продуктът се отличава от всички на пазара със своя рационално комбиниран състав, естествен произход и високо качество на активните вещества. Съдържа съчетание от 15 мг желязо, като 45.60 мг железен фумарат, 400 мкг фолиева киселина и 9 мкг витамин B12. Трите съставки са основни участници в кръвообразуването и взаимно допълват ефектите си. Друго важно предимство на хранителната добавка е, че може да се приема от всички рискови групи за развитие на анемия. Това са децата, бременните и кърмещите жени, и хората в напреднала възраст. Този широк обхват на действие гарантира стабилен профил на безопасност на продукта, дори при продължителен прием. За цялостно усвояване, хематологичното средство се намира под формата на течни капсули (Solucaps). Приемът му е изключително лесен и икономичен – по 1 течна капсула на ден, след хранене.

borola

Сподели:
Scroll to Top